Szemölcsös bőrbetegség

Tisztelt Dr Nő/Úr..2010 júl.ban tarkomrol szemölcsöt mütött ambulánsan a sebész orvos. Szövettanra küldte, ami két heti vizsgálat eredménye, roszindulatu Carcinoma basocellulare (solid basalioma) (TINxMx) a szokásos feldolgozási modszerrel, ez áll a leleten. Mivel a jövöhétre idöpontot kaptam a Reomatologia-Rehabra Kezelésekre befeküdni.. Az Orvosom attól tart hogy kiujulhat a börömön az a nyavaja. Kérem Sziveskedjen megmondani, hogy kaphatok-e reomatologiai osztályon rehabilitácios kezeléseket a kezeimre-derekamra-lábaimra. A fenti betegségre eddig semmiféle terápiát-kezelést nem kaptam.Válaszát Tisztelettel köszönöm.

Dr. Molnár Katalin válasza basalioma témában

Kedves Hölgyem,

a tarkójáról levett daganat szerencsére idejében volt eltávolítva és amennyiben az eltávolítás az épben megtörtént, utókezelést sem igényel.

A bőr megfigyelése azonban javasolt, mivel a napsugár érte bőrfelületen előfordulhat több helyen is.

A reumatológiai fizikoterápia nem ellenjavalt, jó rehabilitációt és felüdülést kíván dr. Molnár Katalin.

Kérdés: 2011. augusztus 22., 19:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 13:41
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan basalioma?
Tisztelt Doktornő! Leműtöttek a szemem alatt egy basaliomát, melyet 1 éve diagnosztizáltak, de a covid miatt csak 1 hónapja került kimetszésre. Akkor...
carcinoma basocelluláre
kérdéses elváltozással már többször is /különböző, főleg háti területen/ megoperáltak 2006 óta. Kérdésem: a, napfényvédelmen kívül van...
Kórszövettani vizsgálati lap
2008-ban anyajegy levétele történt, annak most a szövettani eredményét pontosan leírom Önnek. 8x4 mm-s babérlevél alakú bőrkimetszés egyik...
basalioma
Egy hónappal ezelőtt sebészi módon fenti diagnózissal mellkasomról bőrdaganatot távolítottak el. Reumatikus problémák miatt évek óta gyógyfürdő...
Carcinoma Basocellulare C44
Tisztelt Dr. úr, /Dr. nő! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy édesanyámat tavaly augusztusban megműtötték rosszindulatú daganattal, de...