• Sutent kezelés mellékhatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Doktor Úr! 2010 okt.-től szedek Sutentet sok mellékhatása volt eddig is, de most újjabbak jelentkeztek, magas vérnyomás , vizesedés arcon, lábfejen, bokán, lábszáron,lábszáron kipattant a bőr ott szivárog a víz.Az alkaromon.erek pattantak meg itt kék lila foltok vannak.Tenyeremen talpamon fájdalmas hólyagok nőttek, ami nehezen múlt el.Hat hete csak 37,5mg Sutentet kaptam az eddigi 50mg helyett. Szeretném tudni milyen lehetőségek vannak a mellék hatások mérséklésében és hova fordulhatok segítségért.Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel S.H.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        A Sutent nevű gyógyszer sem mentes a mellékhatásoktól - hiszen bizonyos sejten belüli anyagok (fehérjék) képződését, működését gátolja. Mivel már kb. 8 -9 hónapja szedi a kedves beteg, legalább 8-9-szer találkozhatott saját kezelőorvosával. A mellékhatások csökkentésére nem nagyon ismerek megoldást - de kérdezze meg talán orvosát, hogy ilyen súlyos mellékhatások mellett mi a teendő.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 00:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés