basalioma

Egy hónappal ezelőtt sebészi módon fenti diagnózissal mellkasomról bőrdaganatot távolítottak el. Reumatikus problémák miatt évek óta gyógyfürdő terápiában részesülök. Javasolt-e számomra a fürdő kúra? A témával kapcsolatos tájékoztatásaikat olvastam. Tudom, hogy ez csak "semimalignus"-nak minősül. A napfénytől való tartózkodáson kívül indokolt-e életmódbeli változás? Családomban halmozottan fordult elő daganatos megbetegedés. Az általánosan egészségesnek mondott életmódon kívül (változatos táplálkozás, mozgás, szabad levegőn tartózkodás...) tehetek- e egyebet? Nem dohányzom, alkoholt nem fogyasztok, semmi gyógyszert nem szedek. Javasolt-e pl, tumor markerek, vagy egyéb vizsgálat? Köszönettel: Ilona

Dr. Csuth Ágnes válasza basalioma témában

Kedves Ilona!

Az egészséges életmódon kívül fényvédelem, rendszeres bőrgyógyászati kontroll javasolt, beleértve a heg vizsgálatát és új elváltozások szűrését. A sebgyógyulás után mehet gyógyfürdőbe.

Kérdés: 2011. június 12., 18:09; Megválaszolva: 2011. június 13., 16:08
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan basalioma?
Tisztelt Doktornő! Leműtöttek a szemem alatt egy basaliomát, melyet 1 éve diagnosztizáltak, de a covid miatt csak 1 hónapja került kimetszésre. Akkor...
carcinoma basocelluláre
kérdéses elváltozással már többször is /különböző, főleg háti területen/ megoperáltak 2006 óta. Kérdésem: a, napfényvédelmen kívül van...
Kórszövettani vizsgálati lap
2008-ban anyajegy levétele történt, annak most a szövettani eredményét pontosan leírom Önnek. 8x4 mm-s babérlevél alakú bőrkimetszés egyik...
Szemölcsös bőrbetegség
Tisztelt Dr Nő/Úr..2010 júl.ban tarkomrol szemölcsöt mütött ambulánsan a sebész orvos. Szövettanra küldte, ami két heti vizsgálat eredménye...
Carcinoma Basocellulare C44
Tisztelt Dr. úr, /Dr. nő! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy édesanyámat tavaly augusztusban megműtötték rosszindulatú daganattal, de...