Mit tehetek?

Tisztelt Dr. Sajnos a héten meg tudtuk hogy anyukámnak (43éves) tüdőrákja van ami 7cm-es, és szövettanra kellene mennie de vettek töle vért, és amikor ment az eredményért, azt mondták neki, hogy nem kaphat vért mert ELLEN ANYAGOT termel a vére, és ezért a szövet ki vételét nem vállalják altatásban. ezzel azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az, hogy ellen anyagot termel a vére? talán terjed a testében tovább a rák?

Dr. Molnár Anna válasza tüdőrák témában

Kedves Kérdező!

Olyan nem lehetséges, hogy valaki nem kaphat vért, bármely egyén számára választott vérkészítményt a vérellátó tud biztosítani. Szervezetben kimutatható ellenanyagok (milyen? ) jelenléte nem a rosszindulatú folyamat terjedésére utal!

Kérdés: 2011. április 01., 21:18 ;Megválaszolva: 2011. április 05., 21:08
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tüdő adenocarcinoma
Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy tüdő biopszia után a szövettani eredményen adenocarcinomát diagnosztizáltak. A jobb és...
tüdő rák máj, nyirokmirigy, csont...
Üdvözlöm! Lány testvéremen 4cm tüdő rákot diagnosztizaltak több attétel mint máj, nyirokcsomo, és csont. Az orvosok nem műthetönek...
Operálhatatlan tüdődaganat PET CT...
Tisztelt Doktor Úr! Egy közeli hozzátartozónknál (nő, 68 éves, 155/53) idén januárban tüdődaganatot diagnosztizáltak. Tüdő jobb segmens 7...
Pleuritis carcinomatosa
Tisztelt Doktornő! Páromnál C3410, C7800, C7820 típusú inoperábilis (aorta érintettség miatt) adenocarcinomát diagnosztizáltak, J4390...
Hogy segítsek?
Édesapámnál rosszindulatú tüdődaganatot diagnosztizáltak, áttét van a máján. Diagnózis: Adenocc. pulm. T2N2M1 IV. st Met. ad gl. suparen....