• Miért állandósult a gyulladás a sorozatos antibiottikumok alkalmazása ellenére?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm a segítségét Férjem arcüregi daganattal operálták még 2009 júliusában a Veszprémi Megyei Kórházban./2007 októberében áttétes nyaki nyirokcsomót diagnosztizáltak,nem találták meg a primer tumort csak 2009-es PET CT vizsgálat után/ Sajnos későn találták meg a primer tumort, ezért a környező csontos részekbe is beterjedt a daganat. El kellett távolítani a jobboldalon a maxillát, orbita alapot a hiányzó csontos részeket titán implantátumokkal pótolták.. Műtét után nem vállalta a sugárkezelést előnyök és hátrányok mérlegelése után. Egyre jobban lett a választott alternatív módszer segítségével. Vártuk a szájpad lebeny pótlását, de csak ígéreteket kaptunk és kijelentést arra, hogy nem vállaltuk a sugarazást nem lesz mostanában a műtét, csak legfeljebb obturátort kaphatunk. KAPTUNK IS , használhatatlant. Így nyitott a szájpadja,viszont most már hiába lett valamennyi lelete negatív ,nem jutunk tovább . November elején2001-ben begyulladt a műtéti rész. A szájsebészeten antibiotikumot kapott jobban lett,majd újra begyulladt,felnyitotta az orvos egymás után 3 alkalommal antibiotikumot kapott mindegyik után jobban lett,de nem múlt el azóta is ürül belőle a véres gennyes váladék. Szövettani történt 2011januárban, negatív lett . Készült MR negatív lett lágyrész denzitást jelzett minimális halmozódást .Ez után készült PET CT,jelzett,e pirosodást a műtéti területen és a PEG körül is mivel ott is gyulladt. /Ezen keresztül táplálkozik a műtét óta/ Mivel nem lehetett eldönteni egyértelműen,hogy mi az,ismételten szövettani lett véve a jelzett részből. Negatív lett. Viszont az arca megint gyulladásba jött és azóta is abban van most a szemalatti rész is beödémásodott. A kezelőorvosának mondtam nem- lehet allergia?Szerinte nincs titán allergia nem kellene néznem a net-et. Megkérdeztem nem segítene az,ha feltárnák a lobos területet és megnéznék mi okozza a gyulladás fent állását. Nem mert gyulladt részt nem kell operálni addig amíg nem múlt el a gyulladás. Most éppen Dalacint írt fel a szájsebész és onkológiai konzíliumot. Félünk nem lesz-e súlyosabb következménye ,hogy ilyen hosszan gyulladásban van,mivel teljesen nem múlt el egyik kezelés után sem. Piros,meleg,kemény tapintatú az érintett rész. Hová fordulhatunk segítségért,mert nem vagyunk nyugodtak. Operáló orvosa külföldön van .

        Dr. Molnár Katalin válasza a arccsonttumor, gyulladás témában

        Kedves Aggódó Hozzátartozó. Sajnos a probléma komoly. A gennyes váladék célzott mikrobiológiai vizsgálata javasolt. Így célzott antibiotikumos kezelésben részesülhet a beteg. A Dalacin jó gyógyszer,ha nem sikerülne a mikrobiológiai kivizsgálás ütemezése, megpróbálható az Avelox. Fontos a száj és garat ápolása, gyakori tisztítása,öblögetése. Tisztítani pl.Betadine-vel lehet ( ha nem allergiás rá). Öblögetni a kapható szájfertőtlenítő oldatoktól kezdve a szódabikarbónás 1%-os oldatig,a fő a száj és garat tisztán tartása(naponta 20x). Van-e láza a betegnek,dohányzik-e? Az alternatív gyógymódok kb. 6 hónapig tudnak segíteni, ha komoly a probléma, a betegség kiújul. A sugárterápia lokális kezelési lehetőség, az érintett régió viszont csak akkor műthető ha nem gyulladt és hasonló a helyzet a sugárkezeléssel kapcsolatban is. Tehát válaszom röviden: a gennyből mikrobiológiai kivizsgálás,majd célzott antibiotikum. Onkológiai konzílium - a sugárterápia ill.kemoterápia megítélése céljából. Természetesen a sebész is lássa a beteget. Sok türelmet.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 30., 20:46; Megválaszolva: 2011. április 03., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés