Tanács kérése

2010 01 26-án teljes gégeeltávolitást végeztek rajtam.Jelenleg folyamatos kontroll alatt tumormentes vagyok, viszont tanácstalan vagyok tüdőtágulatom kezelése tekintetében, mivel a sztoma nem teszi lehetővé az objektiv vizsgálatot, ugy érzem, hogy tüdőgyógyászom is lemindott rólam.Tudom, hogy betegségem visszafordithatatlan és csak tüneti könnyitésekre gondolhatok, de szeretnék prognózist állitani az életminőségem változásának mértékéről, várható negativ alakulásáról. Nem csak fegyelmezett belátással, hanem némi rálátással szeretnék még hasznossá tehető időt tervezni, annyit amennyit, de tudatosan. Köszönöm a lehetőséget! Jó egészséget és munkát kívnok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza gégerák témában

Gégedaganat miatt esett át műtéten.

Evvel állítólag tünetmentes.

Tüdőtágulata (gondolom, "emphysemája") van.

Tüdőgyógyász kellene ehhez, mert ez nem az én asztalom.

COPD, emphysema esetén igen jó eredményeket érnek el mostanában - gyógyszeres kezelés nélkül - mellkasi tornával, tüdőtornával.

Mégiscsak a tüdőgyógyászt kellene erről megkérdezni.

Kérdés: 2011. március 01., 10:03; Megválaszolva: 2011. március 07., 08:27
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettani eredmény értékelés
Kérem segítsen értelmezni az alábbi szövettani eredményt. Valóban rosszindulatú daganatról van szó? Gégerák műthető-e lézeres eljárással? ...
Szakértői segítség!
Tisztelt Szakértő! Megpróbálom minél konkrétabban leírni, hogy mire is szeretnénk választ kapni! Édesapámat 2011-ben megműtötték...
Teljes gége eltávolítás
Édesapámat decemberben műtötték gégerákra, a hangszálakon volt a daganat.Teljes gége eltávolítást hajtottak végre nála, állapota...
Gégerák romló állapot negatív...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapám tavaly ilyenkor került kórházba III. stádiumú gégerákkal, amelynek jobb oldali nyaki nyirokcsomó áttéte volt....
Teljes gégeeltávolitás után egy...
Teljes gége eltávolítás utáni időszakomra a fokozatos erősödés, és általános jó közérzet volt a jellemző.Körülbelül másfél hónapja, tompa...