E-cigarettával csökkenthető a rák kialakulásának kockázata?

Tisztelt Szakértő! Azoknak, akik nem tudnak leszokni a dohányzásról én laikusként jó lehetőségnek tartanám az e-cigarettát. Viszont a nikotin önmagában véve is káros, és azt szeretném megtudni, hogy még így is jelentős kockázati tényező lenne-e ez a fajta nikotinbevitel - már ami a rák kialakulását illeti, vagy ezzel nagyban csökkenthető az esélye? Van alsó határa a bevitt nikotinmennyiségnek, amelyet a szervezet még valamennyire "kezelni" tud?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza dohányzás témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által említett e-cigaretta használata, valóban az egyik módja lehet a dohányzásról való teljes leszokásnak. Bizonyára tudja, hogy a különféle e-cigarettáknak van teljesen nikotin mentes változata is! A nikotin testünk számára semmilyen mennyiségben sem "jótékony", hosszú évek során a szervezetben kóros folyamatokat indít be. Akiknek nehezen megy a cigaretta letétele, orvosi segítséggel számukra is kivitelezhető a dohányzásról való teljes leszokás. Amit fontos tudni, hogy soha nem késő letenni! A dohányzás számos rákféleség (gége, tüdő, szájüregi, gyomor-bélrendszeri, húgyhólyag) és egyéb krónikus betegség kialakulásához hozzájárul!

Kérdés: 2011. február 23., 11:59; Megválaszolva: 2011. február 27., 17:50
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Kemoterápia és dohányzás
Édesanyám most van túl a negyedik kemoterápián és sajnos rajtakaptam, amint titokban dohányzik. Tagadja, hogy nem igaz, holott többen is látták...
Okozhat ez egészségkárosodást?
Magas CA 125
Műtét lehetséges-e