Gamma sugárkezelés

Tisztelt Dr.Úr/Nő! Édesapámnál gyomor majd béldaganat műtét után májdaganatot, legutolsó ct.tüdőnél mutatott ki daganatot. Kérdésem: gamma sugárkezelés alkalmazható-e ilyen daganatoknál? Tisztelettel: Nagy Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza daganat témában

Édesapjánál gyomor, vastagbél daganatok voltak.

Feltételezem, hogy a májban és a tüdőben lévő gócok az eredeti daganatból (daganatokból) elszóródott áttétek.

Áttétes betegségből pedig meggyógyulni nem lehet, azaz "gyógyíthatatlan", hiszen más helyeken is lehet a szervezetben, csak még nem látni.

Kezelni persze lehet, elsősorban kemoterápiával.

Gamma-sugárzás szétszóródott esetben aligha jön szóba, az egész testet nem lehet sugárkezelni, mert az Hiroshima.

Gamma-sugárzást (a kobalt-ágyú Kobalt 60-as izotópjából jövő sugárzást) ma már ritkán használnak, ma már leggyakrabban elektrongyorsítóból származó "fékezési Röntgen-sugárzást" használunk LOKALIZÁLT (nem szsétszóródott) betegségek kezelésére.

Kérdés: 2011. február 13., 13:48; Megválaszolva: 2011. március 01., 10:17
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt