Vese

Tisztelt Doktor Nő /Úr) CT A jobb vese compensatoricusan mérs nagyobb benne a conturbolis részben elődomborodó angiomyolipomáknak megfelelő képletek közzül a legnagyobb 13mm. A vese alsó harmadában néhány apro parapyelaris cysta van. Vese eltvolításom volt 11 éve Mivel már csak fél vesém van és mindíg meg van kérdő jelezve a daganat jóindulatúsága, kérdésem, lehet ebből rosszindulatú daganat avagy rák. Beszedhetem-e " Avemar" 30 drb tasakos gyogyászati célra szánt tászert?

Dr. Nagykálnai Tamás válasza vese témában

Valószínűleg nem rosszindulatú (rákos) elváltozások ezek, amiket leír a vese CT alapján.

Nagy baj lenne, mert ez a vese létfontosságú.

Ha 3 hónap múlva ugyanakkorák egy megismételt CT-n, akkor nyilvánvalóan nem rosszindulatúak, azaz nem kell hozzányúlni.

Az Avemar-ról nem ismert, hogy angiomyo-liomában. vagy egyszerű vesecisztákban hatásos lenne.

Nyugodtan szedheti, ha ez megnyugtatja.

Kérdés: 2011. február 12., 14:55; Megválaszolva: 2011. március 01., 10:10
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
mit lehet tenni?
jobb vese térfoglalást, multipéex kétoldali tdőmetastazisokat bal vesében szintén áttének imponáló képletet igazolt.Csaknem az összes...
Mi várható
jobb oldali vese alsó harmada területén kiterjedt axiálisan68x88mm es cranio-caudalisan 70mm antero posterior 68mm es inhomogén halmozó meszesedést is...
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés