Áttétes rák

Tisztelt Dr. Úr/Nő! Édesapámat 3 éve műtötték vastagbélrákkal (Wilsung-gastrostomia) . Megkezdték a kemoterápiát, mert mindenhol áttétet találtak.32 kezelés (erbitux-folfiri) után 6 célzott következett. 2010 december elején volt az utolsó kezelés amin a CT-eredménye sokkal rosszabb lett. Most PET-CT-re vár, mert a kezelőorvos sem akarja elhinni az eredményt. Január eleje óta erős hasi fájdalmai vannak. 4 kilogrammot fogyott. A kezelések ideje alatt semmiféle komolyabb panasza nem volt.Ránézésre sem látszott a betegsége. Azt szeretném tudni hogy ez már a végső stádium-e? Hallottam a morfium tapaszról és szeretnék többet megtudni róla.Várom mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza vastagbélrák témában

Sajnos nem írja le az eredeti daganatot (daganat helye, stádiuma, Dukes- beosztás, Garde, stb.) , és nem írja le a jelenlegi állapotot sem (CT-eredmény? ) .

Csak annyit tudok, hogy

1./ eredetileg is "mindenhol" áttétet találtak és

2./ mostanára a CT eredmény "rosszabb lett".

Feltételezem, hogy a májban és a nyirokcsomókban lehettek áttétei, és ezek mostanára szaporodtak és/vagy növekedtek.

Ha pedig ez így van, akkor nincs remény. Többszörös áttétes rákból nem lehet meggyógyulni.

A kérdezett "morfin-tapasz" az egy FENTANYL nevő gyógyszert tartalmazó fájdalomcsillapító tapasz. Többféle változata létezik, leginkább a MATRIFEN nevűt tudnám javasolni, ha a Papának már erre lenne szüksége. Onkológus javaslatára a háziorvos biztosítja rendszeresen.

Kérdés: 2011. február 02., 18:45; Megválaszolva: 2011. február 08., 20:59
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt