Onkológust keresek

Üdvözlöm! Segítséget kérnék, olyan ügyben, hogy édesapámat vastagbéldaganattal műtötték 2009-ben.Sajnos sztómát kapott. A máján áttéteket találtak, amit 5 kemoterápiás kezelés követett.12 lett volna, de az 5. után az ultrahangon nem lehetett kivenni kóros képletet már, és saját felelősségre Édesapám abbahagyta a kezelést.. Minden rendben is volt, mostanáig...1 hete besárgult, a kórházból hazaküldték, h a sárgaság ellen igyon epehajtó teát, és culavit-ot. A máján találtak daganatot.Semmi egyebet nem tudunk, vissza nem hívták.Úgy érzem, valamit kellett volna közölniük, mire készüljünk, hogy segítsünk, a betegség lefolyása, fájdalmak ellen mit lehet tenni majd stb..El vagyok keseredve, hogy ennyire nem tisztelik a betegeket emberszámba sem veszik. Én egy megbízható magánorvost keresnék aki legalább abban segítségünkre lenne, hogy megtudjuk a részleteket és a betegség lefolyását, szóval, hogy mik a kilátások! Pest megyében Dabas környékén, Budapesten és Érd környékén bárhol! Nem kívánjuk ingyen hála Istennek nem szorulunk ilyen jellegű támogatásra, csak beszélni szeretnénk egy hozzáértő orvossal! Kérem segítsenek, hogy Édesapám hátralevő életét méltósággal élhesse le.Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza vastagbélrák témában

Sajnos, a leírt dolgokból csak arra tudok következtetni, hogy Édesapjának vastagbéldaganata volt, műtét történt - stomával, később máj-áttétei is voltak. Gyógyszeres kezelésre ezek jelentősen visszafejlődtek, majd újból megjelentek.

Az áttétes daganatos betegség nem gyógyítható - akármelyik daganatról is van szó.

Tehát nem tudok jót mondani.

Pláne akkor, ha Édesapja nem egyezik bele az életét (esetleg) meghosszabbító kezelésbe sem.

Az epehajtó tea, és az említett egyéb anyag nem ér semmit (azaz nulla = 0) vastagbélrák - és máj-áttét esetén. Sajnos.

Ha tudnám, hogy most mekkorák CT-n, vagy MR-en ezek a bizonyos májáttétek, hogy állnak a vérben a májfunkciós próbák (GOT, GPT, stb.) mekkorák a vérben a tumor-jelző anyagok ("tumormarkerek" = CEA, AFP, CA-199, stb.) , akkor talán tudnék valami konkrétabbat is mondani.

Így nagyon nehéz, de a nem részletes leírás alapján sajnos csak rosszat tudok mondani.

Kérdés: 2011. január 26., 20:52; Megválaszolva: 2011. február 08., 21:08
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Daganat a vastagbélben
A nevem Okszána! Férjem nevében írok. 2014 februárjában diagnosztizáltak vastagbél rákot áttételekkel a májra. Túl van 7 kémiaterápián ...
Vastaggbélrák
Tisztelt Doktor Úr! A probléma a következő: Édesanyámnál (60 éves) pénteken II.-es stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak, vagyis EDDIG...
Vastagbéldaganat esélye
Feleségemnél vastagbéldaganatot állapítottak meg az első szövettan a következőket tartalmazza: Mikroszkóposan a sigmából származó biopsziás...
Vastagbélrák, kemoterápia
Tisztelt Főorvos Úr! Nagyapámmal kapcsolatban kérném véleményét. 73 éves, ez év 08. hóban vérszegénység miatt kivizsgálták, és...