Prosztatarák, prosztata eltávolítása?

Édesapámnál Turp rad történt 2009.-ben szövettan: hyperlasia adanomataosa prostatae, PSA 2009.: 7, 920 ng/ml turp előtt. PSA 2010.06.03. 4, 920 ng/ml s 2010.09.29 PSA 5, 300 ng/ml, SZPSA 0, 664 ng/ml. Ezért 2011. 11.12. TRUS biopszia történt szövettanTRUS biopsia: lokalizáció: prostata, anyag bioptataum 8 db I. daganatmentes, II-VIII. prostata állományt infiltráló daganatszövet. adenocc prost, Gleason score 5. Diagn.: adenocarcinoma prostatae Gleason III, Gleason score V. MR, Csontizotóp vizsgálat áttétre nem utal. Kezelőorvosa a Turp rad. miatt nem vállalja prostata radikális eltávolítását, kemoterápiát javasol. Kérdésem a köv: laparoscopiás rad. prost. eltávolítás elvégezhető-e az esetében ha igen, hol? Debrecen, Budapest? Köszönettel, és tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza prosztatarák témában

Igazából nem nagyon értem a kérdést, hiszen sok lényeget nem ír le.

Mi van a kismedence CT-n, vagy MR-en?

A csontokban ezek szerint nincs gáz.

El lehet műtétileg távolítani a prosztatát?

Valóban kemoterápiát javasolnak, nem inkább hormon-terápiát?

(Kemoterápiát hormon-érzéketlen daganatokban kellene adni) .

Lokalizált (áttét nélküli, vagy helyi terjedés nélküli) prosztata-rákban műtét, vagy sugárkezelés között szoktunk választani.

Egyébként a hormon-kezelés azonnali elindítását javaslom TAB (total androgén blokád) formában.

Kérdés: 2011. január 23., 18:25; Megválaszolva: 2011. január 27., 12:20
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Prosztatarák és csontáttétek
T.Nagykálnai Dr Úr! 70 éves férjem 4 éve prosztatarákos csontáttétekkel. Kapott hormonkezelést, majd kemókat, de egy idő után a PSA mindig...
Prosztatarák és hormonterápia
Édeapámnál rosszindulatú prosztatarákot diagnosztizáltak, hormonterápiát és gyógyszert javasoltak neki, a Gleason 3+3, PSA: 11, 92, a mirigyek...
Áttétes prosztatarák
Tisztelt Dr.Nő! A férjemnek prosztatarákja van áttétekkel. A csontokban a májkapuban a tüdőn és elszórtan különböző helyeken.Jelenleg...
Prosztatarák után úszás
TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR! TÖBB KÉRDÉST SZERETNÉK FELTENNI.ÉDESAPÁMNÁL NYÁR ELEJÉN DIAGNOSZTIZÁLTÁK A PROSZTATA RÁKOT. A PSA ÉRTÉKE 48...