Kemoterápiás kezelés alatt álló beteg kapcsolata gyerekekel.

Tisztel Doktornő! Apósomnál áttétes agresszív tüdő-gyomorrákot állapítottak meg, és kemoterápiás kezelést fog kapni. A kérdésem az lenne hogy a kezelés időtartamára hozzánk költözne, (tőlünk könnyebb lenne a kezelésekre járnia) de nem tudom hogy a gyermekeimre (4-6-12évesek) van-e valamilyen káros hatása ha a kezelések után érintkeznek vagy egy helységben tartózkodnak vele? Édesanyám is kapott négy éve kemoterápiás kezelést és akkor azt javasolták hogy a kezelés után legalább két napig kerülje őket, ne is tartózkodjon a gyerekekkel egy helységben. Önnek mi erről a véleménye? A válaszát előre is köszönöm! Üdv.: myibit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza kemoterápia témában

Kedves Kérdező!

A kemoterápiás kezelés nincs hatással a gyermekekre, egészségkárosodást nem okoz. DE! Fel kell őket készíteni lélekben, hogy a kezelés hatással lesz a nagypapa szervezetére, gyengébb lehet a papa, kihullhat a haja, hányhat, stb. A gyermekeknek ezt végignézni pszichésen megterhelő lehet, önök ismerik a kicsiket, a lelkivilágukat, próbáljanak meg eszerint eljárni. Kitartást!

Kérdés: 2011. január 23., 02:10; Megválaszolva: 2011. január 25., 09:49
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt