Szakvélemény

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 5 éve foglalkozom testépítéssel naturálisan. Felvetődött bennem az anabolikus szteroid ill. tesztoszteron használata versenyzés céljából. 5 évvel ezelőtt rossz indulatú heredaganatom volt, az egyiket kioperálták. A pet ct-n látható hasfal mögötti nyirokcsomó nagysága miatt 3 kemoterápiás kezelést kaptam, azóta tünetmentes vagyok. Szeretném tudni, hogy mindezek tekintetében potenciálisan befolyásolhatják e a fent említett szerek a korábbi betegségem kiújulását. Tisztában vagyok teljes mértékben a szokásos mellékhatásokkal, mérlegeltem a dolgokat, alkalmi kúrát, nem pedig hosszútávú öngyilkosságot tervezek. Csupán speciális helyzetem miatt vagyok bizonytalan. Sportemberként nem célom szervezetemet leamortizálni, újabb betegségek kialakulását előidézni. Viszont ha bármi is felmerülhet a múltbéliekkel kapcsolatban akkor természetesen elfelejtem a dolgot. Ezúton kérném válaszát. Tisztelettel Zs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a hererák témában

Mit jelent az, hogy testépítés naturálisan? Csak nem a szteroidok segítségével elért testépítést? Nem fog kiújulni a hererák - bár a kedves betegek szokása szerint a szövettant Ön sem írja meg, tehát igazán nem tudom, milyen hererák volt, de 5 évvel a gyógyulás után a hererák nem szokott kiújulni. A szteroidok szórakozásból való szedését magam részéről nem helyeslem, de ebbe nincs beleszólásom.

Kérdés: 2011. január 17., 17:07; Megválaszolva: 2011. január 19., 13:09
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás