Prosztatarák kezelése

Tisztelt Dr Nagykálnai Tamás Úr! 2010.02.23-án állapítottak meg férjemnél prosztatarákot.PSA 2129 volt. Szeptemberre a PSA lement 14-re, majd decemberben emelkedett 26-ra. Januárban, kezeléskor /zometa/ el lett véve a bicalutamide ph 50 mg napi 1 tabletta. A februári kezeléskor kapja a zometát és a diphereline sr 11, 25 injekciót és meg lesz nézve a PSA. Kérdésem: milyen változás várható a tabletta elvonásával? Mire lehet számítani a PSA-nál? A PSA ha egyszer megindul felfelé, akkor tovább fog emelkedni? A közérzete most is, mint eddig jó, vizelési gondja nincs, nem kell éjszaka kijárnia, sőt a férfiassága is jelentkezik. Mire számíthatok, mi fog következni? Köszönöm: bjne

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza prosztata témában

Sok olyat kérdez, amit a Jóistentől kellene megkérdezni, nem egy olyan halandótól, mint én: például fog-e emelkedni a PSA, stb.?

Nem tudom.

Viszont:

Tragikusan magas volt az első PSA, de gyönyörűen csökkent, persze most sem normális még.

Miért kellett a bicalutamidot abbahagyni? Komoly mellékhatásokat okozott?

A Dipherelint feltétlenül adni kell!

Zometa infúziókat valószínűleg a már meglévő csontáttétek miatt kapja, ugye? Ha meg már csontáttétek is vannak - akkor nagyon nehéz megjósolni a lefolyást, hiszen áttétes prosztatarákkal sokáig lehet élni, de végleg meggyógyulni nem lehet (tehát nem tudok válaszolni arra sem, hogy "mi fog következni? ") .

Tüdőszűrésre nyugodtan elmehet, de most úgyis orvosi ellenőrzés alatt áll, gondolom, hogy egy mellkasfelvételt csak-csak csináltak.

Jobbulást a Férjének

Kérdés: 2011. január 15., 13:18; Megválaszolva: 2011. január 19., 13:12
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT