Onkológiai tanács

2010 december 16-án volt műtétem, Histerectomia és a 2 petefészek kivétele. A szövettani eredmény: adenocarcinom de endometru de tip endometroid cu metaplazie scuamoasa (laphám) gr.I.malignitate (FIGO) és a vizsgálatok során felfedezték a jobb mellben: mastopatie fibrochistica. A kérdésem az lenne, hogyha szükséges az onkologiai kezelést milyen gyorsan kellene elkezdeni és mi lenne az? köszönettel és tisztelettel Emma

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza daganat témában

A méhtest mirigysejtes rákjának eltávolítása megtörtént. A szövettan románul van, de tökéletesen értem. Viszont nem tetszik megírni, hogy milyen mélységben infiltrálta a daganat a méhfalat, azt sem írja, hogy a petefészkekben volt-e áttét.

Mindenesetre a hüvely "zárási vonalát", ahol a hüvelyben a műtéti heg van, sugárkezelni kellene (ez egy teljesen fájdalmatlan néhány órás beavatkozás, sugárzó anyaggal töltött kis dobozkát tamponálunk a hüvelybe) . A kismedence külső sugárkezelése függ a daganat kiterjedésétől (hogy milyen mélyen infiltrálta a méh falát) , de erre a részletes adatok hiányában nem tudok válaszolni.

Kérdezi, hogy mikor kell a rákot kezelni?

Válasz: a lehető legrövidebb időn belül.

Az emlőben lévő mastopathia fibrocystica teljesen független ettől, banális, jóindulatú betegség.

Kérdés: 2011. január 02., 11:55; Megválaszolva: 2011. január 11., 14:05
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Majmegnagyobbodas
Májmegnagyobbodás
Tisztelt Doktór Nő/ Úr. 72 éves 9 éve melanomán átesett , jelenleg panaszmentes nő ultrahang képe: hepar megnagyobbodott, jobb lebenye a bordaívet...
Most akkor jó vagy nem jó?
CT és MR eredmény elemzése