• Igaz,hogy a piercingek károsak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! A múltkor az iskola orvosomtól hallottam,hogy a piercingjeim daganatot okozhatnak,legfőképpen az ami a nyelvemben van.Én csak arra lennék kíváncsi,hogy ez igaz e.Már 5 éve legalább meg van és semmi gondom nem volt vele. Válaszát előre is köszönöm: Lilla

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a piercing témában

        Kedves Lilla! 1./ Mi a fenének a piercing a nyelvbe? Szép ez? 2./ Ha nemesfémből van, nem csinálhat komoly bajt. De általában nem aranyból, színezüstből, platinából van. Az egyszerűbb fémek akkumulátorként szerepelnek (egy kis redox-potenciál keletkezik), a nyál, mint áram-vezető szolgál. Ezért nem nagyon használnak ma már közönséges fémfogakat, amalgám-töméseket, stb. 3./ Rövid távon, fiatalosan semmi baja nem lesz. 4./ Hosszú távon nem javaslom.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 15., 22:26; Megválaszolva: 2011. január 19., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?