AFP

Tisztelt Csuth Doktornő! AFP értékem 5, 9 volt júliusban és azóta nem csökkent. (Koleszterin 5, 8; süllyedés 19 mm, egyebek rendben) , UH-val minimális májnagyobbodást tapasztalnak. Hasi CT-re küldenek, azzal teljesen kizárhatók-e a rosszindulatú állapotok? Mi okozhat még ilyen marker értéket?

Dr. Boros Miklós válasza máj témában

Tisztelt Kérdező!

Az AFP nem specifikus a dagantokra, így számos egyéb ok is állhat a háttérben (májfunkció zavar, cirrhosis..) . A CT a máj szerkezetéről, esetleg körülírt elváltozásiról ad információt. Az Ön teendője jelenleg szigorú diéta, alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2010. október 24., 06:43; Megválaszolva: 2010. október 25., 21:57
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Rák melanoma
Üdvözlöm voltam hasi ct-n! A máj szabálytalan alaku zsirmáj egy jó és egy rossz daganat van rajta melanoma az átét lehet? 10mmx13mm és a rossz...
Lelet éretelmezés
Daganatos betegseg
Méhtestrák kiújulás
Duzzanat a lábszáron
Kedves Doktornő Mindkét lábszáramon a sípcsont mellett észrevettem egy-egy duzzanatot, ugyanott vannak, annyi különbséggel, hogy az egyik puhább...