• Végbéldaganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Édesapámnál rosszindulatú végbéldaganatot állapítottak meg. (A rectum distalis harmadában, részben az anus csatornában klinikailag ismert, 6 cm kiterjedésű tumorra utaló elváltozás praesacralisan metastaticus nycs-k alapos gyanújával.)Sugárkezelést és kemoterápiát is kapott, műtétre már előjegyezték. Mivel inzulinos cukorbeteg és egy 10 évvel ezelőtti autóbaleset során súlyos koponyaalapi töréssel és agykárosodással járó balesete is volt, aggódom, hogy a műtét utáni állapotot nem fogja tudni megfelelően "kezelni", és hiszen már most is csak állandó felügyelet mellett tud élni. Ön szerint ebben az esetben nem lenne-e jobb, ha nem kényszerítenénk rá egy ilyen súlyos műtétre s az utána rá váró megpróbáltatásokra? Ha a műtétet mégsem vállalja, mire számíthatunk? Köszönöm

        Dr. Boros Miklós válasza a vastagbélrák témában

        Tisztelt Kérdező! A gyógyulás műtét nélkül nem lehetséges. elképzelhető, hogy a műtéttel sem lehet daganat mentessé tenni, de ez csak a műtét után lehet megmondani. Valóban lehetséges, hogy életminősége rosszab lesz a műtétet követően, de nélküle nem lehet meggyógyulni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 13., 19:26; Megválaszolva: 2010. szeptember 19., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?