Vastagbéldaganat

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesapámról 2009 augusztusában kiderült, hogy vastagbéldaganata van. Végső stádiumban. Megműtötték, a műtét jól is sikerült. Elkezdődött a sugár, és a kemoterápiás kezelés. Az utólsó adagoknál elég rosszul volt. Most már lejertak az utolsó kemokezelések, és olyan panaszok vannak, hogy gyakori hasmenés, gyakori hányás hasi fájdalmak, de nem a műtét helyénél. Szelek nem mennek rendesen. Eleinte még kezdte összeszedni magát, és hízott pár kilót, de most nagyon lefogyott. Félek, hogy valami nagy baj lesz. Az onkológián, azt mondták, hogy a kemo miatt van. Meg kell várni még kiürül a szervezetből. Szeretném megkérdezni öntől, hogy mik az esélyei, mert az orvosa biztatólag hatott. Valamint, hogy ön szerint mit tegyünk, hogy ne legyenek ezek a panaszai, és hogy magára kapjon pár kilót. Mert én nagyon féltem a szüleimet. Várom válaszát, kérdését. Köszönettel M. Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a vastagbélrák témában

Tisztelt M. Ferenc! Nagyon köszönöm a bizalmát. De: Semmit nem ír a 2009. augusztusi leletről, amikor azt mondták, hogy "végső stádium". Azt sem tudom, hol volt a Papa daganata, meg mi volt a szövettan, meg az Aston-Coller stádium. Milyen kezeléseket kapott? Nehéz véleményt mondani arról, amiről nem tudok semmit. Ha akkor azt mondták, hogy végső stádium, akkor nem nagyon van mit tenni, ezek a kezelések (amiket persze szintén nem ismerek) úgy látszik elhúzták a Papa idejét. Konkrétabbat kérek!

Kérdés: 2010. augusztus 02., 23:01; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 10:05
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás