• Follicularis pajzsmirigy carcinoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Ur! Köszönöm válaszát

        Megfogadtam a tanácsát és megkerestem az endokrinológus kezelőorvosom újabb analíziseket kért. Az eredmenyek:Mg-2.21, Catot-7.77, Caion-3.3, PTH-8.3, TSH-0.026, FT4-21.9, TG-2.8 azt tanácsolta keresem fel az onkológust. Sajnos az ő válasza csak annyi volt nem így kell egy analizist csinálni, nem magyarázta el hogy mit csináltunk rosszul se azt nem javasolta ismételjük meg másként.Csak egy roved válaszot kaptam hogy a TSH-szint jó es marad az előjegyzés novembere. Kérek szépen, valami tanácsot, hogy mit csináljak. Ha marad vissza pajzsmirigy és a tireoglobulin nő, iunius 2009 Tg>0.1, november 2009 Tg-19 es ianuár 2010 Tg-2.8, akkor biztos hogy novemberig várhatók nyugottan. Ki dönti el hogy indokolt-e radioaktív jód vagy nem. Válaszát elöreis köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigyrák témában

        Pajzsmirigy daganatos 34éves nőbetegnek:
        Ha jól értem a két kissé zavaros levelet, akkor a Tg nemrégiben 1.9 volt (és nem 19! ), és most januárban 2.8-ra emelkedett.
        Kellene egy kontrollt márciusban-áprilisban is csináltatni, és akkor meglátjuk, hogy novemberig lehet-e nyugodtan csücsülni.
        Nagy gáz nem lehet. Csomó-göb nincs a nyakán sehol?

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-26 08:30:12; Megválaszolva: 2010. február 26., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Apósom lelete! Mellkasi folyadék nem látható! Az aortaív alsó szélének magasságától kezdődően mediastinalis a egy kB. 3×7 cm keresztmetszetű lágyrész téri e követhető 6cm hosszan, amely VCI eredésénél ventralisan erőteljes benyomatot,...
        Üdvözlöm! Édesapámnál májusban rosszindulatú tüdődaganatot állapítottak meg, nem műthető. A tumor a tracheatól és a truncus pulmonalistól nem választható el. DAgamat típusa: NSCLC, ezen belül laphámcarcinoma az immunfenotípus alapján....
        Tisztelt Doktornő! Az anyukám tüdőrák kezelése 8 db kemoterápia után immunterápiás kezeléssel folytatódik. Az immunterápia mellékhatásairól szeretnék picit többet tudni, hogy mire, milyen tünetekre kell figyelni? Anyukám kezelőorvosa...
        A vérvizsgálatomban a Ferritin szintje 293, a feltüntetett referencia maximum 120. A lelet semmi más eltérést nem mutat, viszont ez az érték már májusban is 230 volt. Mostanában a gyomromban érzek enyhe nyomást, fájdalmat nem. Mire utalhat ez...
        Tisztelt Főorvos Asszony! Már tettem fel kérdést hozzátartozóm kapcsán Önnek, kimerítő, hasznos választ kaptam, ezúton is köszönöm szépen! Most azt szeretném megkérdezni Xeloda adjuváns gyógyszer kezelés mellett ami előreláthatólag...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyámat 4 éve, 62 évesen műtötték melldaganattal, jobb mellét levették. Szövettan: Carcinoma lobulare mammae, Grade II (3-2-1), Mitosis index 6/10 HPF. Tumorméret invasiv góccal együtt: 60x59, melyen belül legnagyobb...
        Tisztelt Onkológus Asszony! Két kérdésem lenne, ha nem gond. Megszeretném kérdezni először is, mit jelent az alábbi mondat egy szövettani leletből? ""Egy ponton egyedülálló kisebb arteria mellett extramuralis venainvasio gyanúja merül fel,...
        Kedves Dr. Baki Mária Doktor Asszony Kérdésem a következő: Artemisia Annua, egynyári üröm vagy más néven édes üröm teát http://biovitaminok.hu/index.php?route=product/product&manufacturer_id=11&product_id=754 , vagy ennek olajos változatát...
        Kedves Dr.Nő! Levetett anyajegy kórszövettani lelete megállapította a Melanomát SSM PT2a ClarkIII Breslow:1,42 Nővekedési fázis:vertikális. exulceráció nem látható- Mytosis rátakevesebb 1mm/2 Érinvázió mikroszkoposan nem...
        Kedves Doktornő ! A kezelőorvos SBRT javasolt (tüdődaganat),viszont a bizottság csak sima sugarat. Utána olvastam és az SBRT 3-4 évvel növeli meg a a tüdődaganatosok életét,míg a sima sugár csak 1 évvel. Egy igazán jó állapotban lévő...