• Vastagbélrák operáció után sztóma. Milyen táplálkozás javasolt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        nagybátyámat vastagbélrákkal operálták. most sztómája van.kérdésem az, hogy ez végleges? Valamint, milyen étrendet kell tartania ezután? bővebbet egyelőre nem tudok, mert 5 napja volt az operáció. köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbélrák témában

        Tisztelt Kérdező!

        A stóma képzésnek sokféle oka lehet. A pontos diagnózis és műtéti beavatkozás ismerete nélkül nem lehet megmondani, hogy végleges, vagy átmeneti. A táplákozásnál oda kell figyelni, hogy igyon elég folyadékot és fogyasszon elégséges növényi rostot. Kerülje a zsíros-fűszeres ételeket.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-23 21:56:03; Megválaszolva: 2010. február 23., 21:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: