Okozhatja-e?

Kedves Dr.Dr-nő! Az édesapám tüdőrákja áttétet képzett az agyában.Ráadásul 2 db-ot is. Az egyik 4 cm-es a másik kisebb. A nagyobbat megakarják műteni, a kisebbet pedig sugarazni. Most voltunk kontrasszos MR-en abból kifolyólag, hogy nincs-e több daganat.De. 3 napja alig tud járni. Azt mondták, hogy a kemótól van, más meg azt, hogy a daganat nyomja valamilyen központját és azért.Érdemes lenne egy izomstimulátort beszereznünk? Milyen életkilátásai lehetnek egy 60 éves férfinek egy agyműtét után? A tüdejében is 2 daganat volt és az egyiket műtötték, a másikat sugarazták. Mennyi kemót bír ki egy ember?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza tüdődaganat témában

Kedves Kérdező!

Papának nem szabad a levelemet olvasni!

Édesapjának tüdőrákja van (kettő) , ami szintén két darab agyi áttéttet okozott.

Fogják operálni, meg sugarazni.

Nem írja a daganat szövettanát, pedig fontos lenne.

Nem írja a mellkas rtg (CT) jelenlegi állapotát, esetelges megnagyobbodott nyirokcsomókat, stb..

A tüdőrák - amennyiben nem kerül teljes, meggyőző eltávolításra (esetünkben az egyik egyedül sugárkezelve volt, tehát nem került eltávolításra) - halálos betegség.

A többszörös agyi áttétek tovább rontják a túlélés lehetőségét.

Sajnos nagyon rosszat tudok csak mondani, gyakorlatilag gyógyíthatatlan.

Kezelhető, de nem gyógyítható.

Életkilátásai tehát csaknem a nullával egyenlők (nem az agyműtét miatt, hanem a tüdőrák miatt) .

Nem érdemes izomstimulátort beszerezni.

Hogy mennyi kemoterápiát bír ki egy ember, erre nagyon nehéz válaszolni: egyik sokat, másik keveset, életkortól, vérképzőszervek állapotától, alapbetegségektől, kisérőbetegségektől, a kemoterápia fajtájától, stb. függ.

Sajnos, ez van, csak rosszat tudok mondani.

Kérdés: 2009. november 30., 10:31; Megválaszolva: 2009. november 30., 10:31
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tüdődaganat műtét előtt
Édesanyám lassan 78 éves lesz. A lentiektől eltekintve egészséges, aktív, tevékeny, csak a magas vérnyomása miatt szed gyógyszert. Soha nem...
Érdeklődés
Kedves Doktornő! A kezelőorvos SBRT javasolt (tüdődaganat) ,viszont a bizottság csak sima sugarat. Utána olvastam és az SBRT 3-4 évvel növeli meg a...
Mika kilátások?
Tisztelt Doktornő! Szeretném ha véleményt írna, mik a kilátások, ha semmi kezelést nem javasoltak. Édesapám 55 kg 10 kiló fogyás után. Mi a...
Tüdőrák, agyi áttét, kezelési...
Tisztelt Szakértő! Édesapámnál (67 éves) tavasszal neurológiai problémák miatt kivizsgálás történt, ahol agyi áttétet diagnosztizáltak....
Tüdődaganat
Apukámnak 5 hete kiderült nem áttétes tüdődaganata van, ez miatt a tüdeje tele van 2 hete vizzel. Most épp kórházban van leszivták a vizet meg...