Jóindulatú prosztatarák szövettan

Tisztelt doktor nő, úr! Édesapám szövettanja megérkezett, ezt irták szövettan: tumort nem igazolt, pin eltérések.DG: BPH, OBS, AD TU.3HÓNAP MÚLVA PSA KONTROLL.ilyenkor mi a helyzett? mint jelent a pin eltérések, azt mondta a doktor úr psa után ha még most sem javul, azaz 3hónap múlva, akkor újból szövettan. Addig nem lehetne tenni valamit.? Élőre is köszönöm válaszát.

Dr. Csuth Ágnes válasza prosztatadaganat témában

Kedves Kérdező!

A szövettani lelet azt jelenti, hogy tumor nem igazolódott, de tumor irányába követni kell a beteget, emellett a konkrét diagnózis jóindulatú prosztata-megnagyobbodás. A PSA egy olyan jelzőmolekula, melynek magas szintjéből, illetve a szint változásából lehet következtetni daganat jelenlétére, de önmagában szövettan nélkül nem informatív. Amíg nincs konkrét diagnózis, addig ennek megfelelően kezelni sem lehet, csak türelmesen várakozni.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. november 02., 12:49 ;Megválaszolva: 2009. november 02., 12:49
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Cabozitaxel kezelés
Tisztelt Doktor Úr! Férjemet 2010. márciusába műtötték prosztatarákkal. Sajnos még ez év végén megjelentek a csigolyáiban az áttétek. Mára...
Prosztata szövettan
Tisztelt Nagykálnai Doktor Úr! A fenti címmel írt levelemre köszönöm válaszát. Rövid szövettant kértem, és fájdalmas, de korrekt választ...
Nyirokcsomó megnagyobbodás
Májvédők alkalmazása...
Dudor a torokban