A Hepatitis C vírus okozta májrák

A férjem nemrégen Hepatitis C okozta májrákban halt meg. 49 éves volt. Amikor jelentkeztek a tünetek és orvoshoz kerültünk, már a mája 70-80%-a zsugorodott volt, ezenkívül egy 5cm-es átmérőjű tumor volt rajta. Mellette elszórtan több-kisebb nagyobb elváltozás. A férjem egyáltalán nem fogyasztott alkoholt, normális életmódot élt.Nem tudjuk hol kaphatta el a vírust.Kérdésem a következő: Ön szerint mennyi idő kellett ahhoz, hogy idáig fejlődjön a betegsége? G2 típusú vírusa volt. Mire a tünetek jelentkeztek már menthetetlen volt a férjem, interferont is kapott. Másfél évet élt. El se tudom képzelni, hány évet dolgozott benne a vírus tünetmentesen? Várom mielőbbi válaszát! Előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza májrák témában

Kedves Kérdező!

Néhány éve ott lehetett a májban a probléma.

Sajnos, legtöbb esetben halálos betegségről van szó, ha u.n. primér májrákja (hepatocelluláris carcinomája) volt.Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Dr. Nagykálnai Tamás
Kérdés: 2009. július 21., 08:44; Megválaszolva: 2009. július 21., 08:44
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Mit kell tenni máj rákdagnat esetén?...
1997-ben mellrákja volt a nejemnek, egyik mellét leműtötték. Kapott röntgensugárzást és kemoterápiát is néhány alkalommal. 2011-ig tünetmentes...
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?
Fájdalomcsillapítás