Tanácstalanság

Kedves Dr. Nagykálnai Tamás!

Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Élettársam 43 éves. Fogyása nem volt sőt mostanában 4 kg-mot hízott. Étvágya nagyon jó. Vérnyomása 2 hónap alatt magassá vált, s jelenleg vérnyomás csökkentőt szed. A magas vérnyomáshoz, magas pulzus is  hozzáadódik. Beállítani még nem tudták. Az előző levelem óta volt csontsűrüség vizsgálaton és súlyos csontritkulást  mutattak ki nála. A pet ct is kimutatott a bordákon töréseket.  Ezen a héten mellékpajzsmirigy izotópon volt, s az eredményt hétfőn kapjuk meg. Keddre kaptunk beutalót az Országos Orthopédiai Klinikára ahol csontbiopsiát szeretnének venni hogy ezt a folyamatot, tisztázni tudják. Jelenleg Zometa kezelést kap ill. fájdalomcsillapítókat. Mi eddig is sürgősen mentünk volna vizsgálatokra, csak mindenhol várni kellett az időpontokra. Láza nem volt.  Orvosaink is tanácstalanok. A doktor úr által írt vérvizsgálat nem történt meg. Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem lehet mellékpajzsmirigy túlműködése? Válaszát előre is köszönöm.    Tisztelettel: Margit                         

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza daganat témában

Kedves Kérdező!

Kiegészítéseket köszönöm.

Na, ugye, hogy az Ortopéd Klinikára kellene menni, ezek szerint már oda is utalták.

Zometa infúzió nagyon helyesen történik.

Nem láttam a beteget, sem a röntgen-képeket, de félek, hogy egy myeloma multiplex nevű betegségről van szó, és nem a mellékpajzsmirigy túlműködéséről (tehát a "parathyreoidea" mirigyecskék túlzott parat-hormon termeléséről) .

Utóbbi pedig jobb lenne.

A választ (a pontos diagnózist) kitalálni nem lehet, de az izotóp vizsgálat, bizonyos részletes vér-vizsgálatok, de leginkább a csontból vett szövetminta mikroszkópos lelete el fogja dönteni a kérdést.

KézcsókÜdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Dr. Nagykálnai Tamás
Kérdés: 2009. június 12., 13:20; Megválaszolva: 2009. június 12., 13:20
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Mi az elegendő mennyisége a...
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett