Tanácstalanság

Kedves Dr. Nagykálnai Tamás!

Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Élettársam 43 éves. Fogyása nem volt sőt mostanában 4 kg-mot hízott. Étvágya nagyon jó. Vérnyomása 2 hónap alatt magassá vált, s jelenleg vérnyomás csökkentőt szed. A magas vérnyomáshoz, magas pulzus is  hozzáadódik. Beállítani még nem tudták. Az előző levelem óta volt csontsűrüség vizsgálaton és súlyos csontritkulást  mutattak ki nála. A pet ct is kimutatott a bordákon töréseket.  Ezen a héten mellékpajzsmirigy izotópon volt, s az eredményt hétfőn kapjuk meg. Keddre kaptunk beutalót az Országos Orthopédiai Klinikára ahol csontbiopsiát szeretnének venni, hogy ezt a folyamatot, tisztázni tudják. Jelenleg Zometa kezelést kap ill. fájdalomcsillapítókat. Mi eddig is sürgősen mentünk volna vizsgálatokra, csak mindenhol várni kellett az időpontokra. Láza nem volt.  Orvosaink is tanácstalanok. A doktor úr által írt vérvizsgálat nem történt meg. Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem lehet mellékpajzsmirigy túlműködése? Válaszát előre is köszönöm.    Tisztelettel: Margit                         

 

 

WEBBeteg szakértő válasza daganat témában

Kedves Kérdező! Kiegészítéseket köszönöm. Na, ugye, hogy az Ortopéd Klinikára kellene menni, ezek szerint már oda is utalták. Zometa infúzió nagyon helyesen történik. Nem láttam a beteget, sem a röntgen-képeket, de félek, hogy egy myeloma multiplex nevű betegségről van szó, és nem a mellékpajzsmirigy túlműködéséről (tehát a "parathyreoidea" mirigyecskék túlzott parat-hormon termeléséről). Utóbbi pedig jobb lenne. A választ (a pontos diagnózist) kitalálni nem lehet, de az izotóp vizsgálat, bizonyos részletes vér-vizsgálatok, de leginkább a csontból vett szövetminta mikroszkópos lelete el fogja dönteni a kérdést. KézcsókÜdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 12.

Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések

Mi lehet az?
Üdvözlöm. Adott egy féloldali bénult beteg. A fülön megjelent egy dudor. (képet csatoltam). Ez a dudor néha fáj, de van, amikor azon fekszik. Neugranormon...
Látás romlás, talp bizsergés?
Tisztelt DoktorÚr! 21 éves férfi. Mindig nagyon jó szemem volt, de az elmúlt hónapban hirtelen észrevetően romlott. Az utcán sétálva a kijelzők, busz...
Sugárzás, kemoterápia
Végbél baloldali, főként éjszaka jelentkező, erős fájdalommal mentem proctologushoz, előzetesen voltam béltükrözésen, diagnózis - idegenszövet az anussal...
Alsó szemhéj mögötti daganat
Tisztelt Szemész Orvos! Már gyermek korom óta egy csomó van az alsó szemhéjam alatt. Mindig azt mondták rá, hogy nem kell törődni vele. Most egy éve elkezdett...
A bőr ismeretlen eredetű és viselkedésű...
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Húgomat bőrgyógyász küldte atípusos naevus cong. pigm.tel műtétre. A sebész elvégezte a műtétet, Húgom csak otthon olvasta át a...
Daganat
Jó napot! Édesanyám 54 éves és az alsó medián csecsemőfőnyi daganatot találtak nála. Azt mondták, hogy jóindulatú. Arra lennék kíváncsi, hogy mire...