• Glioma.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor no/ur. A felesegemet 7 eve mutottek Glioma miatt. Minden evben elmentunk MMR-e 5 even keresztul azota oszesen 7 ev telt el. A kerdesem az hogy kell-e tartanunk attol hogy viszater ez a nemkivanatos dolog. Az utobi idoben gyakran panaszkodik fejfajasra. Most 57 eves.

                                                     ...elore is koszonom a valaszt.

        WEBBeteg szakértő válasza a agydaganat témában

        Kedves Kérdező!
         
        A gliomának többféle változata van olyan szempontból, hogy mennyire rosszindulatú, azaz mennyire növekedőképes, mennyire képez áttétet. Mivel ezt a fokozatot Ön nem írta le, így abból amit írt, arra tudok következtetni, hogy ez egy jóindulatú forma volt. Ilyenkor a kiújulási képesség alacsony. De soha nem szabad megfeledkezni róla, hogy ha kiújul, akkor még időben tudjanak lépni. A fejfájást már csak nagy méretű daganatok szoktak okozni általában. Mivel a felesége rendszeresen volt nyomonkövetve, annak az esélye, hogy a daganat kiújulása okozza a fejfájást kicsi, de érdemes ideggyógyászt vagy idegsebészt felkeresni, hogy megvizsglják.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 12:57:45; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: