Hallóideg és arcideg daganatom van hat éve

Tisztelt Doktor Úr! 6 éve van bal oldali hallóideg és arcideg daganatom. Mostanra 1, 3 cm-es re nött. A hallásomat teljesen elveszítettem a bal fülemre, időnként arc-, torok-, nyelv zsibbadásom van. Az utóbbi időben többször előfordult, hogy megmerevedett a bal arcom, mintha az ideg összehúzta volna. Két hét múlva megyek sugárkezelésre. Az orvosom azt mondta egy kezelés lesz csak.Szeretném megkérdezni a sugárkezelés - mivel a tumor az idegeken van -, nem károsíthatja-e az idegeket? Nem szeretném, ha lebénulna a fél arcom. A probléma fennállása óta zúg a fülem.Ez erősödhat a kezelés hatására? Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mire számíthatok a beavatkozás után, mert félek. Köszönöm a válaszát. brigusz.

WEBBeteg szakértő válasza sugárkezelés témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján kevés információ áll rendelkezésre a korrekt válaszadáshoz. Fontos lenne tudni:

Mikor és milyen képalkotó vizsgálatot végeztek Önnél legutóbb, és mi lett az eredménye?

Dr Jóna Angelika

Kérdés: 2008. május 21., 13:24; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:07
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tisztelt Dr úr Meddig fog fájni?
Tisztelt dr úr! Augusztus 18-ig sugárkezelésen voltam.A mai napig nagyon fáj a derekam, amire 5×4Gy sugarat kaptam,az LV-SI izületet érintő daganatos...
Állkapocs elváltozás
Jó napot kívánok. Azzal a reménnyel fordulok Önhöz,hogy betegségemről segítséget, jó tanácsot, véleményt tud mondani. A torokrákom miatt 40...
Gyógyítható-e?
Tisztelt Dr Nő! 2014 ben műtöttek méhtest rákkal I stádiumú volt hónapra a sebzugban és a hüvely falán kiújult a karcinóma kaptam 2 belső.és...
kISMEDENCEI SUGÁRKEZELÉS UTÁN...
Kedves Doktornő! Az előző levelemben sajnos nem írtam le a részleteket.Öt éve műtöttek.Teljes prosztata eltávolítás. Szövettan: T3bN1 (1/2)...
Sugárkezelés nélkül
Nagymamámnak melldaganatot diagnosztizáltak 2014, 11, 03án.nov05én szövetminta eredménye: Mikroszkóposan necroticus háttérállományban degeneratív...