• Szövettani eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Kb. egy hónapja műtöttek hólyagtumorral. Most megjött a szövettani eredményem, kérdésem az lenne h mit jelent. (I. Papilloma matheriale, II, Papilloma matheriale dusplasticus jelekkel).

        Most kapok gyógyszeres utókezelést katéteren keresztül, azt is szeretném tudni, h ez mennyire veszélyes, és nem lesz e később hatással ha dolgozom mellette. Hetente egyszer kapom hat hétig utána pedig havonta egyszer fél évig.

        Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a húgyhólyagtumor témában

        Kedves Kérdező!

        Húgyhólyagjában papillomák voltak.
        Nem megijedni, mert ez nem rák.
        Kétségtelen, hogy állandó ellenőrzésre, rendszeres kontrollra kell majd járni, mert a kezelés után (annak ellenére) kiújulásra hajlamos.
        Egyáltalán bizonyos hajlamot jelent (nem dolgozik vegyianyaggal, szerves oldószerekkel, festékekkel, anilinnel, stb? )
        Sokáig otthagyni meg nem lehet, mert "elfajulhat".
        Tehát: mindig korán észrevenni, eltávolítani, kezelni, ez a feladat az elkövetkező 20-30 évben.
        Jobbulást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás


        Dr. Nagykálnai Tamás
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 17:35:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: