• Haemangioma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!       

        Az lenne a kérdésem, hogy a májon lévő haemangioma mennyire biztosan ismerhető fel ultrahanggal? Feltétlenül szükséges-e ct vizsgálat? Milyen időközönként szükséges az ellenőrzése? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        V.Ágnes                                                                                                        

        WEBBeteg szakértő válasza a haemangioma témában

        Tisztelt Ágnes!
         
        A haemangioma könnyen felimerhető ultrahanggal és a legtöbb esetben az utánkövetéshez is alkalmas. CT vizsgálat akkor szükséges, ha a radiológus az ultrahang során nem tudja egyértelműen megítélni, vagy egyéb eltérést is talált. A kiderülést követően fél-egy éven belül célszerű újból megmérni, hiszen jelentős növekedés esetén szükésgessé válhat a műtéti eltávolítása. Nagyobb méret esetén a környező ép májra nyomást gyakorol, vagy más típusú szövődmény alakulhat ki.

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 08:35:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: