Vizsgálat

TISZTELT DOKTORNŐ! MÉRHETŐ, MEGÁLLAPÍTHATÓ VIZSGÁLATTAL A RÁKRA VALÓ HAJLAM? KÖSZÖNETTEL ŐSZINÉ

WEBBeteg szakértő válasza szűrővizsgálatok témában

Kedves Kérdező!

A rákra való hajlamot vizsgáló eljárás egyelőre nem létezik. De egyes szervek daganatos elváltozásainak korai felismerését lehetővé teszik a szűrővizsgálatok, amelyeket rendszeres időközönként érdemes elvégeztetni a minél korábbi felismerés reményében pl.emlő, méhnyak, prosztata, vastagbél, szájüreg rákjai esetében.

A rákra való hajlam függ az öröklött tényezőktől, a beteg munkájától, ill. környezetétől is. A dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás elkerülésével, az egészséges táplálkozással és a rendszeres testmozgással csökkenthetjük a rák kialakulásának a kockázatát.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2008. április 30., 22:04; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:35
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?
Fájdalomcsillapítás