• Közepes rákstádium gyógyulási esélye 35%?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Nagykálnoki Főorvosúr! Nemrég olvastam egy weboldalon, hogy a közepes rákstádium teljes gyógyulási esélye 35%. A férjem T3N1M0 tehát közepes. Valóban ennyire csekély az esélye a teljes gyógyulásra? Köszönöm: Márta

        WEBBeteg szakértő válasza a daganat témában

        Kedves Márta!

        Milyen daganat közepes rákstádiumáról kérdez?
        Az emberek, a daganatok, a szituációk nagyon-nagyon különböznek, a TNM rendszer csak egy megközelítő ismeretet ad, hogy nagyjából el tudjuk képzelni, vagyis össze tudjuk hasonlítani az egyes betegek kezelési elveit.
        A T3N1M0-t azért a közepeseknél rosszabbnak tartom, akármiről is legyen szó.
        Milyen daganata van a férjének? Ajak, szájfenék, nyelv, gége, garat, hólyag, bél, végbél, vese, tüdő,  milyen?
        A szövettan sem mindegy, szöveti grade fontos, p53, Ki67 fontos, stb. Általános állapot fontos, kisérőbetegségek fontosak, stb. stb.stb.
        Ne túl sokat böngéssze az internetet, mert bele lehet dilizni a rengeteg adatba.
        Kézcsók

         Dr. Nagykálnai Tamás  onkológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-14 20:30:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés