• vastagbél mütét Flavin7

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem. Már hasonló kérdésem volt Feleségem vastagbél műtétre. vár Az első szövettan nem mutat tumort most várjuk a másodikat amit mélyebben vettek ki a gyulladt részből. De a műtétet vállaljuk A Flavin 7 táplálék kiegészítőt javasolja e műtét előtt vagy után szedni amit itt az oldalukon is reklámoznak. Nejem eddig fogyasztott naponta egy doboz NUTRADRINK gyermektápszert hogy felerősödjön a műtétre. Ezt javasolja e, hogy folytassa vagy melyiket javasolja.Több helyen is érdeklődtem, de úgy látom minden onkológus csak a kemoterápiát és a sugárkezelést fogadja el és határozottan elutasítják a természetes kezeléseket. Mi az oka ennek Tájékozatlanság, tekintélyféltés vagy esetleg gyógyszergyárak hatása bevétel kiesés miatt.Önnek mi a véleménye? Vannak olyan kiegészítők amiket már nagyon sok éve alkalmaznak.Egy rákos beteg mindent ki akar próbálni ha az nem káros.De kinek higgyen? Köszönöm a választ..

        Dr. Tóth Judit válasza a gyógytápszer témában

        Kedves Kérdező! A válaszom röviden: nem javaslom sem előtte, sem utána szedni. Ennek oka nem a tájékozatlanságom, nem tekintélyféltésem, hanem éppen a tájékozódásom. Az Ön által említett szer nem természetes gyógymód, mint ahogyan rengeteg más "csodaszernek" kikiáltott szer sem. Az orvosok csak azoknak a módszereknek, gyógyszereknek hisznek és csak akkor alkalmazzák, ha bizonyítottan hatásos szerről van szó. Azért, mert valaki mond valamit, azért mert valaki el akar adni valamit, még egyáltalán nem biztos, hogy hatékony. A betegek biztonságát szolgálja, hogy csak olyan gyógyszereket adhatunk, amik egészen biztosan hatékonyak.Ehhez nagyon komoly vizsgálatokon kell a gyógyszereknek átesni, több ezer betegen, kontrollált körülmények között bizonyítaniuk kell a hatékonyságukat és a biztonságosságukat. A gyógytápszer használatával egyetértek. Bármit használhatnak, szíve joga a betegnek bármit beszedni, bármit alkalmazni, de gondolják át, miért nem a szakembereknek hisznek?


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2016. május 04., 18:52; Megválaszolva: 2016. május 07., 18:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 3 hónapja vettem észre nagy kiterjedésű mellduzzanatot (más tünet nincs), amivel UH-ra (ahol vettek biopsziát), mammográfiára, majd emlő MRI-re mentem februárban. Nyáron voltam ultrahangon, ami még semmilyen elváltozást...
        Tisztelt Uram / Holgyem! Edesapam az alabbi leletet kapta: “megbeszelesunknek megfeleloen kerjuk fenti betegunk mellkasi csovezeset met. Pleruae haemothorax miatt. Anamezis: bal oldali jelentos mellkasi fluidum kivizsgalasa miatt kerult a beteg...