Kezeltethetem e izületeimet?

Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt átestem egy vastagbél műtéten kemóval sugárral stb. 5 évig tünetmentes voltam és most kijött egy kezdődő rosszindulatu daganat a vastagbél és vékonybél találkozásánál tehát nem ott ahol először műtöttek. A műtét során 40 cm-es részt eltávolítottak kb 6 hete volt a műtét minden rendeben.Utókezelésre nem került sor.Szövettan: (grade II, Stádium: pT2NO, Dukes A, MAC B1) Nyirokcsomó státusz: 0/14 Érinvasio nem látható. Sorvadt appendix. Kérdésem: mivel az izületeim elég rosszak vehetek e kezelést? ultrhang, súlyfürdőmasszázsiszappakolás stb amelyet Hévízen szeretnék a Hotel Európában ahol nem kimondottan gyógyvíz van inkább termál. Mert azt hallottam akit operáltak nem mehet ilyen vízbe. Elnézést ha kicsit hosszú voltam, szíves válaszát várva, Üdvözlettel: Dobai Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza fizikoterápia témában

Kedves Sándor!

A kérdésére pontos választ a reumatológus fog adni. Szerencsés a lelet, onkológiai szempontból gyógyulásra számíthat.

Nem javasolt semmi olyan kezelés, mely a nyirokkeringést fokozza, az alhasi vérbőséget provokálhatja, ill. ahol a fertőzés veszélye fennáll.

Amit kockázat nélkül tehet, az a gyógytorna, a kellemes, izomzatot átmozgató úszás, a fájdalomcsillapító hatású TENS kezelés.

Pihenjen, relaxáljon, olvasgasson inkább.

Jó egészséget kívánok!

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. november 15., 14:54; Megválaszolva: 2015. november 15., 19:15
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Laborérték TPA tumormarker
Keserű íz érzése kemoterápia és...
Nagypapám ct lelete
Tisztelt Doktornő! Nagypapám 82 éves, korábban prosztatarákos, de azt hormonkezeléssel jól viselte. Most volt ct vizsgálata és szeretném ha mondana...
Lelet értelmezése
Gist tumor?