Vastagbéldaganat kezelése

T.Dr TÓth Judit! 2 kérdést szeretnék feltenni Önnek. Vastagbél operáció után Oxaliplatin Ebewe 5 mg/ml port és Colorexet tablettát 500 mg tablettát /napi 6 db/ kapok. 8 cikluson keresztül. Az infúziót három hetente kapom. - 1 / AZ Oxaliplatin betegtájékoztatójában az szerepel " Csak 5%-os glükóz oldat használható hígításra, ne oldja, hígítsa a készítményt nátrium -klorid oldattal. Nekem Nátrium-klorid sóoldattal hígították. Csak a lefolyás után vettem észre, igazat is adtak. Kérdésem, milyen problémát okozhat a sóoldattal való hígítás? - 2/ A kezelés vége felé az artéria mellé kifolyt az infúzió, a karom bedagadt, mozgása korlátozott, Egy hónap alatt csak csekély javulás van, mit javasol kezelésre. Köszönettel: K. Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza Oxaliplatine témában

Kedves Kérdező!

A gyógyszerek oldhatóságát, általában a homogén, biztonságosan adható formáját az előirat határozza meg. Ezzel nem szoktunk vitatkozni és valóban cukor oldatot javasolnak. Arra a kérdésére, hogy a hatékonysága csökken e, vagy az oldhatósága változik e meg nem tudok Önnek válaszolni. Szerencsére ezen túl van és ezzel kapcsolatban nem történt probléma.

A gyógyszer vénán kívülre kerülése ritka, de nem elhanyagolható kockázata a kemoterápiának. A gyógyszertől és a mennyiségtől, a beteg adottságaitól függően igen elhúzódó problémát okozhat.Bőrgyógyász segítségével tüneti kezelést kezdünk és a kemoterápiát nem folytatjuk, a teljes gyógyulásig halasztjuk.

Az Ön esetében azt kellene tisztázni, hogy un. biztonsági, adjuváns kezelésről van e szó, vagy meglévő betegséget kezelünk-e.

Mindkét esetben más a kezelés halasztásának a kockázata. Azt javaslom, hogy beszélje meg a kezelőorvosával, aki feltehetően megnyugtató választ fog adni.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. július 09., 12:29; Megválaszolva: 2015. július 11., 21:16
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt