• Segítség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Úr.Segítséget szeretnék kérni Édesapámmal kapcsolatban, akinek 2 évvel ezelőtt gége daganata volt, ekkor megműtötték és nagyon sok nyaki nyirokcsomót is eltávolítottak, sajnos a daganat kiújult és idén Februárba teljes gégekiírtása volt, mivel más lehetőség nem maradt, nekünk semmi nem ment könnyen mint ahogyan azt az orvosunk mondta, a hegesedés is szörnyű lassú volt, mivel a sugár tönkretette a szöveteket ezért nagyon nehezen akart összeforrni, mostanra hála istennek majdnem sikerült.De ami még ezt tetézni, az hogy annyira bevan dagadva az arca, és a szeme is, hogy minden egyes nap azért kell küzdenünk, hogy legalább annyira kinyíljon a szeme hogy közlekedni tudjon a lakásba, az orvosunk azt mondta, hogy a nyirokfolyadék nem tud elfolyni egy kis maszirozással próbálkozzunk, de szinte semmit sem ér.Egyszerűen már annyira elvagyunk keseredve hogy erre semmi megoldás nincs, nem elég ez a sok szörnyű műtét, szinte egész nap a szemét kamillázzuk, mert így szegény semmit sem lát, és ez reggelre mindíg ilyen, napközbe a sok kamillátol egy picit kinyílik de tényleg csak egy kicsit.Nagyon kérem ha van erre valami megoldás, segítsen! Nagyon köszönöm!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a gége témában

        Nem írja, hogy mekkora dózis sugárkezeléssel látták el a beteg nyakát, illetve, hogy történt-e "teljes nyaki blokkdisszekció". Valószínűleg ezektől lehet a nyirok-pangás, nyirokduzzanat (lymphoedema = limfödéma). De az ilyen nagymértékű limfödéma akkor is szokatlan. Nem tudom, hol laknak. Mindenképpen limfödéma szakembert kell felkeresni, egyetemi városokban szokott lenni limfödéma-rendelés. Budapesten dr. Daróczi Judit Professzor asszony osztályát javasolnám: 1096. Nagyvárad tér 1, Szt. István Kórház, Tel: 455-5700. dr. Nagykálnai Tamás


        Kérdés: 2013. május 06., 08:58; Megválaszolva: 2013. május 10., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: