Nyelőcsőrák

Tisztelt Doktor, Doktornő! Az édesapám nevében írok mert nem tudom mit tegyek hogy helyes legyen a döntésem. Decemberben derült ki hogy a nyelőcsövén van egy 5cm -es daganat, ami szinte elzárta az étel útját. A hörgőkön is talált a ct daganatot. Az aortán 1 cm nél kisebb csomók. Enni nem tudott szinte. Már a víz sem akart lemenni neki. Be tettek neki egy hálót a nyelőcsövébe, hogy tudjon enni.Ezzel tágították ki. Három hó alatt 83-ról-56-ra fogyott. Alapbetegsége:szívritmuszavar, sűrű a vére, gyógyszeres cukorbeteg. Három hétre haza engedték mert nagyon sovány volt. A fogyás meg állt, meg eszik is kisebb, nagyobb sikerrel.Február 4-én be kellene feküdni sugár kezelésre, hogy zsugorítsák a daganatot.Közölték velem hogy nem operálható. Még is zsugorítani akarják, de félek hogy nem bírja ki.Nagyon sovány, erőtlen. Az ilyen sugárkezelések hogy zajlanak? Kívülről adják neki? A véleményét szeretném kikérni, ennyi adat birtokában tanácsolná-e a kezelést? Segítene -e valamit, vagy sokat szenvedne tőle. Válaszát előre is köszönöm. (Márti)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza nyelőcsőrák témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a nyelőcsőrák nem kerül eltávolításra (esetünkben nincs műtéti lehetőség, "inoperabilis") akkor sajnos halálos megbetegedés.Sugárkezeléssel meg lehet egy kissé nyújtani a várható élettartamot.

Kérdés: 2013. január 19., 12:12; Megválaszolva: 2013. január 27., 18:26
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Nyelőcső daganat
Tisztelt Dr.Nő/ Ùr! Problémám a következő lenne! Nagypapámnál rosszindulatù nyelőcső daganatot diagnosztizáltak! Carcioma planocellulare...
Nyelőcső daganat
Üdvözlöm Édesapámnak 2008 decemberében nyelőcsődaganatot állapítottak meg.Sajnos már nem gyógyítható állapotban.1 év alatt borzasztóan...
A rákról
A családomban már többször megtapasztaltuk a rák erejét, mindig rosszul végződött sajnos. Most anyukám bátyjánál diagnosztizáltak...
Érdeklődés a lehetőségekről