Cabozitaxel kezelés

Tisztelt Doktor Úr! Férjemet 2010. márciusába műtötték prosztatarákkal. Sajnos még ez év végén megjelentek a csigolyáiban az áttétek. Mára már az egész csontrendszerében áttétek képződtek. 2012. Áprilisában kemoterápiát alkalmaztak, mivel a PSA szint 36-ra emelkedett, s iszonyú fájdalmai voltak. A kemoterápiát jól viselte, ezért az orvosa azt mondta, h addig kap kezelést, amíg a PSA szint a normál értéket meg nem haladja. /Összesen 9 kemot kapott/ A PSA Aug.-ba 11 Szept::13, Okt: 42-re emelkedett, s ezért a kemoterápiát abbahagyták. Ismét jelentkeznek a csontjaiba a fájdalmak, igaz most nem olyan fájdalmasak mint tavasszal voltak. Jövő héten megyünk az onkológushoz megbeszélni a további kezelési lehetőségeket. A cabozitaxel kezelésről és hatásáról szeretnék többet tudni Jelenleg a férjem 3 hetente kapja a zometát. Köszönettel várom mielőbbi válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza prosztatadaganat témában

Számos csontáttéttel rendelekező - eredetileg prosztatarákos - betegről van szó.

A helyzet gyógyíthatatlan, de sokáig kezelhető.

Nem írja sajnos, hogy milyen hormonkezelések történtek, és miért van a hormonkezeléseknek vége.

Kemoterápiához teljes hormon-érzéketlenség esetén fordulunk, feltételezem, hogy ilyen kezeléseket kapott 2010 óta - de ez sem szerepel a leírásban.

Taxánokat szokás kapni refrakter prosztatarákban (Taxotere-t leginkább) kemoterápiás célból.

Zometa mindenképpen menjen rendszeresen kalcium és D-vitamin pótlással.

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. október 19., 08:13; Megválaszolva: 2012. október 23., 14:34
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Prosztata szövettan
Tisztelt Nagykálnai Doktor Úr! A fenti címmel írt levelemre köszönöm válaszát. Rövid szövettant kértem, és fájdalmas, de korrekt választ...
Jóindulatú prosztatarák szövettan
Tisztelt doktor nő, úr! Édesapám szövettanja megérkezett, ezt irták szövettan: tumort nem igazolt, pin eltérések.DG: BPH, OBS, AD TU.3HÓNAP MÚLVA...
Magas CA 125
Műtét lehetséges-e