petevezeték rák

Tisztelt Doktor úr! feleségemet 9 illetve 11 hónapja operálták, - két részletben -, petevezeték rákkal, petefészkét és a méhét is kivették, eltávolítottak néhány gyanús nyirokcsomót is, de egy érhálózattal átszőtt 34x29 mm-es daganatot nem tudtak kivenni. Azóta túl vagyunk egy 6 alkalmas kemoterápiás kezelésen, ami azt eredményezte, hogy néhány nyirokcsomó mérete csökkenést mutatott és a bal oldalon egy inguinalis nyirokcsomó látható, szemben a korábbi kettővel. A hüvelyi ultrahang viszont azt írja, hogy a bal nobturator régióban és a jobb oldali mesenteriumban is egy-egy 10 mm-es átmérőjű nyirokcsomó áttét képe látható. Ezen kívül a lelet még jobb és bal oldalon is 3-3 nagyobbodott nyirokcsomót ír. (iliacalisan) A feleségemnek vannak hasi fájdalmai is, emésztési problémái, amit nem nagyon tudunk elvonatkoztatni a leírtaktól. A jelenlegi fizikai állapota aránylag kielégítő, de nem megnyugtató, főleg a fájdalmas pillanatok után. A sebész szerint tovább már nem operálható, a kemoterápiás kezelés pedig nem használt, hiszen áttéteket is felfedeztek a néhány nappal ezelőtt készült lelet alapján. Mit tehetünk, kihez forduljunk? Alternatív módszerek közül ajánlható valami? A válaszukat nagyon várjuk, tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza petefészek rák témában

Sajnos - a betegek szokásához híven - nem írja le a betegség kiterjedését, szövettanát, stb. Azt sem írja le, hogy milyen kezeléseket kapott a beteg ("6 alkalmas kemoterápia" = ez pontosan micsoda? )

Szóval:

Nem tudom, hogy mi volt a kedves felesége betegsége, és azt sem tudom, hogy milyen kezeléseket kapott.

Tehát: nem tudok korrekt választ adni.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. szeptember 18., 18:41; Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 15:29
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Mi az elegendő mennyisége a...
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett