Kemoterápia egyik mellékhatása lehet bőrkiütés?

Tüdőrák miatti kemoterápia hatása alatt, a kopaszra lenyírt fejbőrön kiütések keletkeztek, majd pár nap múlva a hason is nagyobb kiterjedésű nem viszkető piros kiütések látszanak. A has térfogata megnőtt, mintha hasvízkóros lenne. A tünetek lehetnek a kemoterápiás kezelés mellékhatásai?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza kemoterápia témában

Sajnos nem írja meg a gyógyszereket, amiket a beteg kapott.

Így egyáltalán nem lehet megmondani, hogy attól vannak-e.

Ráadásul a bőrkiütések leírása sem jellegzetes.

Mindenestre bőven lehetséges - különösen "célzott (targeted) " gyógyszerek mellett bőrkiütéseket kapni.

A gyógyszereket beadó orvosnál érdeklődék leginkább.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. augusztus 24., 23:39; Megválaszolva: 2012. szeptember 04., 15:18
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Érdeklődnék
Kemoterápia okozta égési sérülés
Tisztelt Doktornő! Colon sigmoideum rosszindulatú daganata miatt, műtét után, utókezelésként FOLFOX kemoterápiát kapok. Az előírt 12 kezelésből...
Kemo vagy Koronavírus
Kedves Doktornő! December 5-én mastectomia és nyirokcsomó eltávolitáson estem át.18-ból 9 volt érintett.Her2 negativ,Ki-67status-5%,invaziv gócok...
Kemoterápia mellett probiotikum és...
Kedves Doktornő! Már megkaptam az első kemoterápiás kezelésemet, utána elmentem természetgyógyászhoz aki felírt nekem egy probiotikumot: Ferzym...