B-17 vitamin? Segít-e

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak hasnyálmirigy daganata van 2, 5 éve.Kemoterápiát kap hetente a debreceni klinikán. Sajnos eljutottunk arra a pontra, hogy a kemoterápia mellett éjszakai fájdalmak miatt plusz gyószert kap. Édesanyám hallott a B-17 vitamnról, csak tiszta információ nincs róla. Szeretnék több tájékoztatást kapni, hogy hol, mennyiért lehet beszerezni, és javasolt e. Azon a ponton vagyunk, hogy lehet már nem kaphat több kemoterápiát. A vitaminról szeretnék egy teljestájékoztatást kapni, nem egy két mondatos választ. Ön mit tanácsol, hogy milyen gyógymódokat lehet alkalmazni még? Az éjszakai fájdalmak egyre sűrűbben előjönnek, és a gyógyszer nem hat neki. Félek, hogy a tapaszt fogják alkalmazni. Megadnám elérhetőségemet: 30/288-1823 Kérem mihamarabbi válaszát. Köszönöm segít! Üdv.: Hauke Norbert

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza daganat témában

Édesanyjának hasnyálmirigy-rákja van. Ha már 2 és fél éve él együtt ezzel az egyik legrosszabb indulatú, legkevésbbé kezelhető betegséggel, akkor az már onmagában is szinte csoda.

Levele szerint a beteg valamiféle " plusz gyógyszert" kap az éjszakai fájdalmak miatt.

Fogalmam sincs, mi lehet ez a "plusz gyógyszer", mivel a gyógyszer neve a levélben nem szerepel.

Persze gondolom, hogy valamilyen fájdalomcsillapító lehet, mert utána azt írja, hogy Ön fél, hogy késöbb a "tapaszt" fogják alkalmazni a Mamánál.

Tehát nem a Mama fél, hanem Ön.

Ráadásul Ön nem is a Mama fájdalmaitól fél, hanem a fájdalomcsillapító tapasztól.

Fordítva tetszik gondolkodni.

Itt most nem a maga félelmei az elsők, hanem a Mama fájdalmai.

Nem a Maga félelmein kell segíteni (bár gyanús, hogy ez sem ártana) , hanem a Mama fájdalmain.

Maga mit adna egy irdatlan fájdalmakkal küszködő betegnek? Nem adna erős fájdalomcsillapítót?

Fájadalmakra tudniillik fájdalomcsillapító szükséges, nem vitamin.

Egyik vitamin sem.

Pláne az önkényesen "B17 vitaminnak" nevezett anyag, ami sem fájdalomcsillapító, sem hasnyálmirigyrák-ellenes hatást nem mutat.

Kérdés: 2012. július 19., 19:53; Megválaszolva: 2012. augusztus 04., 22:19
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt