Kemoterápia és dohányzás

Édesanyám most van túl a negyedik kemoterápián és sajnos rajtakaptam, amint titokban dohányzik. Tagadja, hogy nem igaz, holott többen is látták, köztük én is. Nem hallgat a józan észre, hogy ez árt neki. Segítségét kérném, hogy miként tudnám meggyőzni, hogy ez egészségtelen valamint, hogy ennek milyen káros mellékhatásai lehetnek a kemoterápiát tekintve. Ma kaptam meg a negyedik kezelést és minden ere szétdurrant. A kezében, lábában. Az infúziót most a nyakába kötötték be. Ez is lehet a dohányzás következménye? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza dohányzás témában

Tisztelt Kérdező!

Az erek állapotárt csak részben lehet felelős a dohányzás. Azonban számos káros hatása van, különösen kemoterápiás kezelés mellett. Hívják fel a figyelmét, hogy a kezelés hatásosságát csökkenti ezzel a káros szokással és az életminőségét is jelentősen rontja. A meggyőzésbe vonják be a kezelőorvost vagy háziorvost.

Kérdés: 2012. június 26., 12:56; Megválaszolva: 2012. június 28., 14:16
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt