Mit várhatunk?

nagy kiterjedésű hólyagtumort igozoltak, ezért TUTURt végeztek, a szövettani eredmény Carcinoma urotheliale papillare Grade I. pT1 volt. Később TUR II. végezetek. Jelenlegi státusz: 00100 Malignitas nem igazolható.Lobos hólyagfal részletek/ I, II. IV./ 81303 Carcinoma orotheliale residum / 1 focus, minimálispapilláris morphologiával/ /grade II., low grade. pTa / III / későbbi kezelés Mitomycin instillatio. Kérdésem lenne, hogy mi várható a továbbiakban. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza hólyagrák témában

Kedves Kérdező,

ismételt húgyhólyag tükrözéseket, szükség esetén szövettani mintavételeket, TUR-okat várhat.

Nagy kiterjedésű - mivel volt igazolva-csak tükrözéssel vagy történt-e CT vizsgálat is?

A T1- viszont kezdeti stádiumot jelent.

A Mitomycin kemoteráoiás szer, amely a húgyhólyagba helyileg lehet hatékony a daganatos növekedés ellen.

Amennyiben a rosszindulatú szövettanok ismétlődnének sugárkezelés és vagy műtét jön szóba. Megfigyeléseim alapján a Béres csepp táplálék kiegészítőként javasolható, de mindenképpen keresse fel uro-onkológusát és kérjen has-kismedence CT vizsgálatot.

Üdvözlettel

dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2012. május 29., 15:34; Megválaszolva: 2012. június 01., 06:31
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát. Igen volt. Nőgyógyászat negatív. Székletvér negatív. Vese uh volt :kp.kehelyvégben találtak köveket jobb...
Műthető? Gyógyítható?
Édesapámnak két nagyobb kiterjedésű lipómát sebészeti beavatkozással az arcról (jobb fülhöz közeli rész) eltávolítottak 2016-ban, mely kb. egy...
Előző kérdésemhez
T Doktornő Előzőleg melldaganatommal kapcsolatban kérdeztem Önt. Szeretném még kiegészíteni a szövettan leletem mikroszkópos...