Osteoid osteoma Osteoid osteoma 50 éves korban kialakulhat-e? Több kérdés a kifejtésben.

2008-ban rossz indulatú mellrákot állapítottak meg nálam, az azonos oldali nyirokcsomóknál jelentkező áttéttel. Műtét utána kezelések (kemo, sugár) . Közben kialakult a bal lábamon egy orbánc. Kórházi kezelés, antibiotikumok, viszont a lábam fájdalma azóta sem múlt el. Állandó zsibbadás, főleg ha lógatom, vagy nem nyújtom ki. A fájdalom járáskor, de sokszor fekvő helyzetben, este az ágyban is érezhető. Több orvosnál is voltam, de mindenütt a mindkét lábamon fennálló lúdtalpra, haránt boltozati süllyedésre és a bütyökre jellemzőnek ítélték. Az érdekesség, hogy ezek a problémák nagyobb túlsúllyal a jobb lábamon vannak, de az nem fáj. Ez év elején egy újabb orvos elküldött CT-re és ott a bal os cuboideumban osteoid osteomát valószínűsítettek. (Ez a jóindulatú csontdaganat, jellemzően fiatalkorban és férfiaknál jelentkezik.) Milyen kezelése lehetséges ennek a daganatnak és kiújulhat-e? Lehet-e ez a mellrák áttéte? (Bár úgy gondolom és talán ez a helyes, egy áttét nem lehet jó indulatú.) Minden évben járok csontcintigráfiára. Okozhatta-e az orbánc által okozott gyulladás, ami ezen a területen volt, vagy esetleg eddig is ott volt és az orbánc miatt felszínre került? Mennyi az esélye ebben a korban ennek a csontdaganatnak a kialakulása? Sokszor úgy érzem, az orvosok nem mindig mondanak el mindent. Talán úgy gondolják kímélik a beteget, vagy nem akarják terhelni őket a sok gondolkodni valóval. (sokan lesznek képzelt betegek)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza osteoma témában

A kérdezők szokása szerint nem írja le a daganat részleteit (természetét) , ezért nehéz véleményt mondani.

Utána jönnek a kérdőjeles mondatok.

Nos:

Az állandó izületi fájdalmakat egyébként két dolog okozhatja leginkább:

1./ csontáttétek - de ha nem lehet kimutatni Röntgennel, csontizotóppal, akkor nem valószínű.

2./ Aromatáz-gátló hormonkezelés (csak ezt nem írja, tehát ezt nem tudom) , például: letrozol, anastrozol, exemestan.

Viszont főleg alsóvégtagi orbáncról beszél: tehát ott az a bizonyos alsóvégtag beteg, vagy vizenyős, vagy visszeres, a bőrnek meg kell sérülnie, szóval orbáncot nem kapunk csak úgy.

Valami oka kell legyen.

Az osteoid osteomának az ég világon semmi köze az emlőrákhoz (bármilyen is volt az emlőrák, nem írja meg, valószínűleg titok) .

A csontdaganat kialakulásának ebben a korban minimális az esélye.

Persze az emlőrákból származó csontáttétnek bőven van esélye. Pont ezt kellene kizárni.

Kérdés: 2012. május 06., 15:25; Megválaszolva: 2012. május 29., 21:18
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Most akkor jó vagy nem jó?
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések