Jobb bordaív alatti diszkomfort érzés - mi lehet az oka?

Tisztelt doktornő! Az esetem összetett, igyekszem tömör lenni. Bal oldali heretumorral operáltak. A szövettan jó prognózisú tumort (Leydig sejtes tumor, lassan osztódó, érbetörés egyéb baj nincs) ismert fel. Utána a CT 9-11 mmes nyirokcsomókat mutatott jobb oldalt inguinalisan és mesentálisan (onkológus azt mondta, ez a méret határeset, nem feltétlenül áttét) . Onkológus doktorral egy hete találkoztam először. azt mondta, ha a következő CT-n nem lesznek nagyobbak a nyirokcsomók, szoros megfigyelés lesz a dologból. A címben említett diszkomfort érzés pár nappal a CT után, azaz kb. 1 hónapja jelentkezett. Az onkológus nem valószínűsített összefüggést a nyirokcsomó megnagyobbodás és a diszkomfort érzet között. Háziorvos azt mondta, hogy a műtét után kapott antibiotikumtól is lehet (a műtét másfél hónapja volt) , probiotikum szedését javasolta (Lactive Acute) -> 8 napja szedem, a helyzet változatlan. A kérdésem az lenne, hogy milyen oka lehet a hosszan fennálló diszkomfort érzetnek, mit tehetek azért, hogy a következő CT-ig (június eleje) elmúljon, hátha a diszkomfort érzetet okozó fertőzés/egyéb dolog okozza a megnagyobbodott nyirokcsomókat is? Részletesen a tünetek: -jobb alsó borda és a köldök között félúton diszkomfort érzés -néha jobb alhasi tájékon csikaráshoz hasonló érzés -széklet világos színű, az átlagosnál lágyabb állagú, hasmenés nincs -gombóc a torokban, Lactive Acute (LA) szedése során enyhült -néha enyhe émelygés, LA szedése során elmúlt -LA SZEDÉSE ÓTA (azaz az utóbbi pár napban) estefelé a diszkomfort érzést égő érzés cseréli fel, főleg vacsora után. Egészségesen étkezem, sok zöldség, semmi zsíros. A háziorvos nem nagyon akaródzik szakorvoshoz elküldeni, még talán meg is értem, mert komoly tüneteim (nagy fájdalom, véres széklet, ilyesmi) nincs. De jó lenne tudni, mi áll a háttérben, mert -kellemetlen -egy stresszforrás megszűnne -lehet ez a nyirokcsomó nagyobbodás oka. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza hererák témában

Ha a környezetében lévő orvosok nem tudnak előrébb jutni, én innen a távolból hogy mondjam meg a panaszok okát?

Viszont a világos széklet leírása (és a jobb bordaív körüli panasz) epe-problémára utal. Ha vacsora után (lefekvéskor, tehát vízszintes helyzetben) van ez az égő érzés, mert akkor ez reflux. Különben sem kell bevacsorázni, pláne nem paradicsomot, mert ég az ember gyomra.

Enyhe görcsoldót és epehajtót szednék, vagy ivókúrát tartanék gyógyvizekkel.

Hererákja miatt milyen utókezelést kapott? (T.i. annak is lehet mellékhatása, de nem írja ezt sem) .

Egyébként az inguinális (lágyéki) és mesenterális (bélforodban lévő) nyirokcsomók ANATÓMIAILAG NEM LEHETNEK a hererák következményei, mert a here nyirokútjai nem a lágyékba és nem a bélfodorba vezetnek. Anatómiai képtelenség.

A gombóc a torokban ("globus hystericus") idegességtől, feszültségtől van.

Jobbulást.

Kérdés: 2012. május 02., 21:32; Megválaszolva: 2012. május 07., 14:44
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT