• Procont étrendkiegészítő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Nagykálnai Doktor Úr! Az alábbi étrendkiegészítővel kapcsolatban kérném a véleményét: A termék leírása: A Procont étrend-kiegészítő kapszula egy nemzetközi szabadalom által védett technológiával kinyert biológiai rendszerből származó, immunaktív hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyag mögött álló szabadalom birtokosa Dr. Bertha András experimentális toxikológus, gyógyszerész-farmakológus. 2002. január 15-én elsőbbséggel jelentette be az „Eljárás tumorellenes hatóanyag kinyerésére” című találmányt a Magyar Szabadalmi Hivatalnál szabadalmaztatási eljárásra. A szabadalom a P0200172 számot kapta, a nemzetközi szabadalom 2003. január. 15-én PCT/HU0300004 számmal lett bejegyezve. A lezárt preklinikai (állatkísérletes), nemzetközileg előírt vizsgálatok eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a hatóanyag: Túlélési mutatója többszörösen meghaladja a ma ismert hatóanyagokét, Az eddig vizsgált ötféle daganattípus alapján nem rákspecifikus, Toxikus mellékhatás 50-szeres túladagolásnál sincs, Terápiás és toxikus dózisa közötti távolság nagy, A daganat jelentősen előrehaladott állapotában is hatásos, Biológiai rendszerből állítható elő, az alapanyagforrás széles körben megtalálható, Előállítása olcsó, így a várható terápiás kezelések olcsóbbak lesznek a ma használatos terápiás eljárásoknál. Köszönettel

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        Azt tetszik kérdezni, amit még egyikünk sem tud (a "feltaláló" sem): Egy kilenc évvel ezelőtt bejegyzett akármiről hogy tudnék? Naponta jegyeznek be százával valamiket. Én orvos vagyok, nem adminisztrátor a Szabadalmi Hivatalnál. Mi ez a szer az utóbbi évek sok tízezer molekulája közül? Az Ön által említett "lezárt" preklinikai vizsgálatok állítólagos bizonyító eredményei hol vannakkompetens orvosi lapkban? Másrészt: Hat-e ez az anyag az emberi daganatok egyes fajtáiban, melyikben és mennyire (jobban, mint az eddigiek, vagy azonosan, vagy kevésbé)? Káros mellékhatásai nem haladják-e meg kedvező hatásait? Milyen kölcsönhatásban van egyéb szerekkel? Stb. Stb. Azért, mert valamit bejegyeztek 9 évvel ezelőtt a Szabadalmi Hivatalnál, azért az még nem kész gyógyszer. Csak nem tetszik képzelni, hogy a legokosabb farmakológusokat, vegyészeket, immunológusokat összegyüjtő milliárd dollárokért dolgozó kutatólaboratóriumok, számítógépes vegyület-tervezések az USA-tól Japánig fölöslegesen dolgoznak, mert mind hülyék? Na ne!


        Kérdés: 2012. április 13., 08:49; Megválaszolva: 2012. április 17., 18:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: