• CA 15-3 // 34, 30 U/mL //

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Tisztelt Doktor Úr! Kérem szíveskedjen tájékoztatni, mit jelent a fent nevezett vizsgálat? Az én eredményemnek mi a "jelentése"? // ref.tartomány: 0, 50 - 31, 30 // Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a tumormarker témában

        A referencia-tartománynál ("normál értékeknél") kissé magasabb (34.3) CA-15-3 mindössze annyit jelent, amennyit a lelet mond: kissé megemelkedett a CA-15-3 az illető vérében. Ez önmagában nem kórjelző. Sok - nem emlőrákos - embernél is egy kissé emelkedett érték észlelhető. Ha viszont folyamatosan emelkedik, mondjuk legközelebb 50, majd később 70 lenne, akkor igen alaposan ki kell vizsgálni a beteget, különös tekintettel az emlőrák lehetőségére.


        Kérdés: 2012. március 29., 21:14; Megválaszolva: 2012. április 17., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: