• NSE - tumormarker

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot Kívánok! Heretumor miatt 2 éve kemoterápiát kaptam, ami után szükséges volt alhasi nyirokcsomó műtét, mivel a terápia után a CT-n megnagyobbodott csomókat találtak. Ennek szövettana negatív volt, így szerencsére nem volt szükség további kezelésre. Azóta minden kontrollon a tumormarkerek negatívak, viszont az NSE emelkedést mutat. Ez lehet valaminek a rossz előjele, illetve mi okozhatja az emelkedést, illetve számítanom kell e újabb kezelésre. Az AFP és HCG eredményeim stagnálnak. Köszönettel: Gál János

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a hererák témában

        Kedves János! Szokásosan az a baj, hogy nem írja meg részletesen - véletlenül sem - az eredeti daganatot. Elég nehéz találgatni, hiszen én nem tudhatom a részleteket, honnan is tudnám? De ha éppen minden rendben van (az AFP, a HCG és a képi vizsgálatok), akkor nagy baj nem lehet. A neuron-specifikus enoláz (NSP) emelkedését pontosan nem is értem. Ismernem kellene az egész kórörténetet. Írjon több információt.


        Kérdés: 2012. március 17., 10:11; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: