carcinoma basosquamosum

Jó napot! Az orrom alól leszedett daganat szövettana: carcinoma basosquamosum MI a teendő ilyenkor? nem csináltak semmilyen vizsgalatot, vagy nem is igényel semmilyen ellenőrzést hogy van e áttét? Illetve ez milyen gyakran ad áttétet (ez nagyon érdekelne)? Egyáltalán mit kell tudni erről a fajta daganatról, semmit nem találok róla a neten. Előre is köszönöm a választ! Csaba

Dr. Tóth Gyöngyi válasza bőrrák témában

Tisztelt Kérdező!

A cc. basosquamosum egy ritka rosszindulatú daganat mely a basalis sejtes carcinoma és a laphámrák jegyeit is hordozza.Hajlamos a helyi kiújulásra és távoli áttét is lehetséges. Javasolnám, hogy szövettani eredményével keressen fel egy centrumot pl. az Országos Onkológiai Intézet (Kékgolyó utca) bőrgyógyászati szakrendelését. Feltétlenül szükséges, hogy a a kimetszett darab széle ép legyen, tehát hogy nem maradjon bent tumorszövet és különböző vizsgálatok szükségesek pl. Uh, rtg. az áttét kizárására. A későbbiekben rendszeres kontroll vizsgálat is javasolt.

Kérdés: 2012. március 08., 19:07; Megválaszolva: 2012. március 13., 12:09
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Időskori áttétes bőrrák
86 éves idős édesanyámnak fél évnél több ideje megjelent egy panatanás az arcán azota sem mult el söt sebé alakult.Két napja a család orvosnö...
Vastagbélrák kezelése
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés