• carcinoma basosquamosum

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Az orrom alól leszedett daganat szövettana: carcinoma basosquamosum MI a teendő ilyenkor? nem csináltak semmilyen vizsgalatot, vagy nem is igényel semmilyen ellenőrzést hogy van e áttét? Illetve ez milyen gyakran ad áttétet(ez nagyon érdekelne)? Egyáltalán mit kell tudni erről a fajta daganatról, semmit nem találok róla a neten. Előre is köszönöm a választ! Csaba

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a bőrrák témában

        Tisztelt Kérdező! A cc. basosquamosum egy ritka rosszindulatú daganat mely a basalis sejtes carcinoma és a laphámrák jegyeit is hordozza.Hajlamos a helyi kiújulásra és távoli áttét is lehetséges. Javasolnám, hogy szövettani eredményével keressen fel egy centrumot pl. az Országos Onkológiai Intézet(Kékgolyó utca) bőrgyógyászati szakrendelését. Feltétlenül szükséges, hogy a a kimetszett darab széle ép legyen, tehát hogy nem maradjon bent tumorszövet és különböző vizsgálatok szükségesek pl. Uh, rtg. az áttét kizárására. A későbbiekben rendszeres kontroll vizsgálat is javasolt.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2012. március 08., 19:07; Megválaszolva: 2012. március 13., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: