• tumor recidiva

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur/Nö! Irtam már Önöknek édesapám betegségével kapcsolatban, akinek rosszindulatu daganata van Carcinoma oropharyngis.T3M0N0. Kemoterápiát kapott. A daganat eltünt a kezelések során, csak idöközben jött mégegy betegség. Az onkologiai kezelésekkor megfertözték Hepatitis B virussal, amivel 3 hétig feküdt fertözö osztályon.Nem tudta folytatni a kemoterápiát, még megmaradt neki a hatodik.amig a máj funkciok helyre nem állnak addig nem folytathatja a kezelést. A korházi kezelés alatt valami ujra kinött a szájában, fehér szinü, köröm nagyságu elváltozás az elmult daganat helyén. Gombaelllenes krémet adtak neki, de nem hozott javulást.miután kijött a korházbol, elmentünk az orr fül gégészetre, ahol azt mondta a doktor ur, hogy lehetséges hogy a lepedék alatt vannak daganatos sejtek, de nem meri bántani, mert vérezni kezdene, azt ajánlotta hogy öblögesse Tantum verde oldattal. Azota ez az elváltozás nem mulik és barnássá vált.Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mi lehet ez? Lehetséges az hogy a daganat kiujult ilyen hamar? Hiszen 5 kemoterápián tul van és az utolsot 2 honappal ezelött kapta.Nagyon szépen köszönöm válaszát!!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        Nem hiszem, hogy a kezelések során "megfertőzék" volna hepatitissel. De ez egy más dolog. A leírás alapján úgy gondolom, hogy gáz van. Kiújulás van, illetve nem tűnt el teljesen a tumor. Kérdezze meg legyen szíves őszintén a kezelő orvost.


        Kérdés: 2012. február 27., 11:52; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: